Pulpi

Pulpi

Pulpi is een dorp gelegen in de provincie Almeria

Over de historie is niet veel bekend. Men weet door vondsten dat er al in de prehistorie mensen zijn geweest echter men heeft geen nederzetting gevonden. Dit geld ook voor de Romeinse tijd.

De nodige vondsten zijn gedaan waardoor men vermoedens heeft dat er ergens een stad moet zijn geweest. Zeker is dat er bewoning is geweest want in de regio waren heel wat mijnen en bergbouw. In de XII eeuw heeft men hier veel Marmer gewonnen welk bestemd was voor de paleizen in Granada stad.  Later kwam het gebied te liggen op de grens tussen het Moorse en het christelijke rijk. Hierdoor was het dunbevolkt. Na de verovering van het in de buurt gelegen Vera in 1488 bleef het nog steeds redelijk verlaten omdat het eenvoudig weg te ver lag van welke grotere nederzetting dan ook om bescherming te kunnen genieten van de vele piraten welke de kusten teisterden en daarmee ook landinwaarts plunderden. Nadat men kust verdedigingswerken gebouwd had zoals bv in het nabij gelegen Terreros kasteel kwam er wat rust en daarmee meer bewoning en landbouw. 

De huidige kerk is later gebouwd en was klaar in 1801. Het dorp is vrij groot maar op de kerk na vrij modern. Veel mensen die hier wonen zijn immigranten welke werken in de vele landbouwbedrijven in de regio. Apart om te zien is dat er door het dorp een rivier loopt welke men doordat deze waarschijnlijk bijna het hele jaar uitgedroogd is maar geasfalteerd heeft en gebruikt om auto's te parkeren..... En die ene keer dat er water doorheen stroomt moet je natuurlijk niet je auto vergeten.... 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Schrijf hier iets...
schrijf als een gast