Eten en drinken in Andalusië is een belangrijk deel van de cultuur. 

Veel is niet duidelijk of zelfs geheel onbekend in de Benelux.

Vandaar dat we hier middels onderstaande verhalen een en ander willen toelichten

10 tips voor een goede espresso

10 tips voor een goede espresso

 10 tips voor een goede espresso

Espresso zonder crema laag:

castel geencreme

Altramuces Lupinebonen

Altramuces Lupinebonen

In Andalusië zijn Altramuces ( lupinebonen ) een typische Spaanse snack die men als tapa bij een biertje krijgt of gewoon tijdens de kermis eet.

Maar wat zijn dit nu ?

ñora pepers uit Spanje

ñora pepers uit Spanje

De ñora peper is een kleine ronde rode peper die zoet van smaak is.


Men gebruikt deze veel in de Spaanse keuken in de gedroogde versie. Hij wordt dan eerst in de Spaanse zon gedroogd.

Capsicum annuum familie. Dit is de gehele familie waar ook de ons bekende paprika onder behoord.

Deze peper is afkomstig uit Zuid Amerika en werd in Spanje geïntroduceerd door Columbus nadat hij terugkwam van zijn reis naar het onbekende Amerika ( 1493 ). Hij gaf ze aan de kloosterlingen van het klooster van Yuste die ze weer op hun beurt verder gaven aan het klooster van La ñora in Murcia.

Spaanse Biologische Honing

Als je Spaanse honing wil eten, neem dan de Spaanse biologische honing.

Deze Biologische / Ecologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. De bijen nemen de nectar uit natuurgebieden en van niet-genetisch gemanipuleerde planten.

Spaanse Likeur Wijn uit Malaga met certificaat D.O. MALAGA

Spaanse Likeur Wijn uit Malaga met certificaat D.O. MALAGA

Spaanse Wijn met het certificaat D.O. MALAGA

Deze appellation is één van de oudste van Spanje en heeft een grote historische bekendheid. Vooral de zoete Malaga-wijn heeft in de geschiedenis zijn sporen nagelaten.

Mudejar- Biologische olijfolie uit natuurpark

Mudejar- Biologische olijfolie uit natuurpark

Op Biologische wijze geproduceerde Spaanse olijfolie uit het Natuurpark Sierra de las nieves


Mudejar Olijfolie ( aceite virgin extra ) is de beste kwaliteit olijfolie - die van de eerste persing - waarbij de rijpe olijven koud geperst worden.