Salmorejo Malagueño of Cordobes

Salmorejo Malagueño of Cordobes

Salmorejo malagueño of Cordobes ?

wat velen niet weten tot ze het bestellen in Malaga is dat er in Malaga een andere Salmorejo bestaat dan in Cordoba …...

of zelfs in Antequera ( porra )

De Samorejo Cordobes is wat men verwacht in heel Andalucia als zijnde een dikkere soort gazpacho , roodachtig van kleur gemaakt van hoofdzakelijk tomaat, brood en olijfolie. Maar als men dan in Malaga Salmorejo besteld krijgt men iets dat helemaal niet lijkt op de Cordoba versie.....

Men krijgt dan datgene dat men in Granada , Remojón Granadino noemt om het dan maar nog verwarrender te maken....

Wat is het nu dus ?:

Salmorejo Malagueño ( Remojón Granadino )

salmorejo 01

Ingrediënten :

- aardappel

- kabeljauw

- ei

- sinas

- ui

- olijven ( extra )

- olijfolie virgin extra

- wijnazijn en zout

Bereiding :

Kook de aardappels en ei en de kabeljauw even op de bakplaat. Hierna alles laten afkoelen.

Snij de aardappel in kleinere blokjes , snij de ui fijn als ook het ei en zorg dat de sinas van de schil is ontdaan en in parten is gedeeld. Deel de kabeljauw in kleine stukjes, dit alles door elkaar mengen, vervolgens een flinke scheut goede olijfolie erdoorheen en naar smaak wijnazijn en zout erbij.

Klaar is de Salmorejo...... in Malaga dan...

En als we in Andalucia een rondje maken komen we meerdere versies tegen... met de naam Salmorejo.... allemaal weer anders dan de bekende.. Salmorejo jarote , Salmorejo adamuceño , Salmorejo rondeño , Salmorejo carnerete , Porra antequerana. Lekker verwarrend dus...

Wat moet je nu in Malaga bestellen om datgene te krijgen wat de Salmorejo is in Cordoba zoals we hem vooral kennen ? . bestel in Malaga Porra en je krijgt Salmorejo Cordobes. Je moet het even weten :-)

Ook interessant