typisch zoet in Andalucia

typisch zoet in Andalucia

De Moorse invloeden in Andalucia zijn tot vandaag de dag nog te zien in het voedsel in Andalusië.

Zo zijn er meerdere zoetigheden die hun herkomst hebben uit deze Moorse tijd die nu nog steeds gemaakt worden op markten en braderieën in het zuiden van Spanje.

Men vind heel vaak wel iemand die als op de onderstaande foto in een koperen ketel op een vuurtje nog ouderwets lekker deze zoetigheden maakt en verkoopt. Veelal in kleine zakjes voor een euro of anderhalf heeft dan heerlijke vers gemaakte zoetigheden zoals amandels, sesam en zonnebloempitten.

Men verwarmt rietsuiker in een grote ketel tot deze vloeibaar is om er vervolgens een van de eerder genoemde producten in te vermengen zodat het goed wordt opgenomen. Hierna afgevuld in een zakje een populair zoet op vele markten en braderieën in het zuiden van Spanje.

De meest bekende zijn de gesuikerde amandelen

zoet gesuikerde amandel 

Een minder bekende maar lekkere versie is de sesamzaad versie. Tikkeltje moeilijker te eten ,maar super heerlijk

Zoet gesuikerde sesam

En de zonnebloempitten niet te vergeten. Deze zijn net als de bovenstaande ook super heerlijk

zoet gesuikerde zonnebloempitten

Ook interessant