Eten en drinken in Andalusië is een belangrijk deel van de cultuur. Veel is niet duidelijk of zelfs geheel onbekend in de Benelux.

Vandaar dat we hier middels onderstaande verhalen een en ander willen toelichten

Hoe snij ik Spaanse Ham

Hoe snij ik Spaanse Ham

In de meeste restaurants, bars en zelfs bij de mensen thuis heeft snijdt men de plakjes ham naar behoefte. Echter hoe doe je dat ?.

Het snijden van de Iberico Ham is een vak op zich, er bestaan zelfs nationale wedstrijden op dit gebied.

Lees meer: Hoe snij ik Spaanse Ham

Hoe maakt men koffie in Spanje

Hoe maakt men koffie in Spanje

In Spanje is net als in Italië de meest gebruikte methode om thuis koffie te zetten het bekende schroefpotje.

Van dit kleine handige apparaat word in Nederland en België aangenomen dat dit enkel in Italië wordt gebruikt, echter ook in de Spaanse huishoudens is dit een standaard voorwerp in elke keuken.

Lees meer: Hoe maakt men koffie in Spanje

De Manzanilla wijn

De Manzanilla wijn

De Manzanilla wijn

Deze wijn soort is een van de meest bekende Spaanse wijnen. Sanlúcar de Barrameda, vlakbij Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa Maria, is een van de drie steden welke behoren tot de zona de crianza van Jerez, internationaal de meest bekende Spaanse wijnsoort.

Lees meer: De Manzanilla wijn

Hoe bak ik een ei in olijfolie

Hoe bak ik een ei in olijfolie

Als men een ei bakt in olijfolie spat het behoorlijk veel. Hiervoor is een truc.

Voeg een snufje zout toe aan de olijfolie voordat het ei aan toegevoegd wordt.

Lees meer: Hoe bak ik een ei in olijfolie

De hamburger van Setenil

De hamburger van Setenil

In Setenil de las bodegas hebben ze een 'eigen" hamburger genaamd La masita .

Deze masita kom je in de rest van Andalucia ook wel tegen op de lijst van tapas. Daar heet hij dan meestal Masita de Chorizo. Maar als U in Setenil bent volstaat het om "una de masita " te bestellen.

Lees meer: De hamburger van Setenil

Gearomatiseerde Olijfolie

Gearomatiseerde Olijfolie

Er wordt veel gearomatiseerde olijfolie verkocht, maar waarom kopen als je deze olijfolie ook makkelijk zelf thuis kunt maken ?.

Het enige dat men nodig heeft is een goede olijfolie en de juiste ingrediënten.

Lees meer: Gearomatiseerde Olijfolie

De Geschiedenis van de Turron

De Geschiedenis van de Turron

Turron is een product dat zijn herkomst heeft uit de tijd dat de Moren nog de baas waren in het zuidelijk deel van Spanje.

Turron heeft als basis een massa van ingekookte Honing ( of suiker ) waar men amandelen aan toevoegt.

Lees meer: De Geschiedenis van de Turron

Gerookte Spaanse Paprika van La Dalia

Gerookte Spaanse Paprika van La Dalia

Gerookte Spaanse Paprika, Hét Spaanse ingrediënt.

Gerookt paprikapoeder ( Pimentón Ahumado ), wordt gemaakt in Spanje van gerookte, gemalen pepers en vaak aangeduid als gewoon gerookt paprikapoeder. Het bestaat echter in verschillende variaties van zoet en mild (dulce) bitterzoete medium heet (Agridulce) en pikant (picante).

Lees meer: Gerookte Spaanse Paprika van La Dalia

De Geschiedenis van de Tapas in de Spaanse Keuken

De Geschiedenis van de Tapas in de Spaanse Keuken

De tapas zijn onderdeel geworden van de Spaanse keuken.

Precies is niet bekend waar de Spaanse tapas vandaan komen, maar er bestaan diverse theorieën waar men de oorsprong en de huidige invloed op de Spaanse traditionele keuken probeert te verklaren.

Lees meer: De Geschiedenis van de Tapas in de Spaanse Keuken

Frietjes in Olijfolie maken ?

Frietjes in Olijfolie maken ?

Frietjes maken in Olijfolie, kan dat ?

Ja hoor, geen probleem. Er zijn wat "regels"te volgen. We zullen de stappen hieronder doorlopen.

Lees meer: Frietjes in Olijfolie maken ?

De beste olijfolie zit in donkere fles

De beste olijfolie zit in donkere fles

De beste olijfolie zit in donkere fles

Dat is wat vaak in de media en reclame verteld word.... Dit is niet helemaal waar zeggen wij van Original Andalucia dan.....

Om het geheel verwarrender te maken eerst de achtergrond hiervan.

Lees meer: De beste olijfolie zit in donkere fles

De vervaardiging van Spaanse Kaas

De vervaardiging van Spaanse Kaas

De vervaardiging van Spaanse Kaas

Andalucia heeft vele traditionele kaas recepten die een keur van ambachtelijke
kazen doet ontstaan die een genot zijn voor onze smaak pupillen. Los van het
soort melk en de plaats van fabricage zijn er enkele algemene processen van het
kaas maken die we hieronder toelichten:

Lees meer: De vervaardiging van Spaanse Kaas

De Amandel straatverkoper in Malaga

De Amandel straatverkoper in Malaga

Als U door de straten van het Centrum Malaga loopt zult U diverse tafeltjes tegenkomen welke helemaal vol liggen met Amandelen waarvan enkele al mooi in een klein puntzakje rechtop staan.

Vaak heeft de persoon erbij een hoedje op en / of een doekje om de hals.

Lees meer: De Amandel straatverkoper in Malaga

De prijs van Olijfolie

De prijs van Olijfolie

De prijs van olijfolie is sinds 2012 flink gestegen en staat sindsdien ook vaker in de media. Maar wat is nu de echte prijs van olijfolie ?

Er bestaat een olijfolie index, zeg maar een beurs index ,enkel voor de prijs van de olijfolie.

Lees meer: De prijs van Olijfolie

De Almadraba visvangst methode

De Almadraba visvangst methode

De almadraba (van het Arabische woord almadrába, plaatst waar men slaat of vangt) is een oude vis wijze die men al sinds mensenheugenis toepast bij de tonijnvangst in Andalusië en Ceuta

Daarbij maakt men gebruik van de verplaatsing van de tonijn scholen van de Atlantische Oceaan naar de Mediterrane zee en omgekeerd.

Lees meer: De Almadraba visvangst methode