Aromatische Tonijn

Aromatische Tonijn

Aromatische tonijn is snel gemaakt en smaakvol.


Tonijn is een populair ingrediënt in de Spaanse keuken en dus ook in Andalusië. Het kan dus als hoofdgerecht maar natuurlijk ook als tapa geserveerd worden

Ingrediënten : 

1 blik tonijn of 1 filet ( beide mogelijk ) 

1 ui

200 ml tomatensaus

olijfolie virgin extra

zout

tijm ,oregano en laurierblaadje

water en witte wijn

basilicum gesneden

Bereiding :

snij de ui zeer fijn,  bak deze in olijfolie goudbruin, voeg er dan wat tomatensaus bij.  Voeg er vervolgens aan toe een snufje zout, beetje tijm , oregano en een blaadje laurier.  Voeg er een soeplepel water en een met wijn er aan toe. Vervolgens de gesneden basilicum blaadjes en de tonijn.  Laat dit een minuut of 3 op het vuur pruttelen en dien dan op.

Smakelijk eten !

Ook interessant