Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen

Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen

Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen recept voor 2 personen:

- 1 middelgrote koolrabi, geschild en in dunne reepjes

- 2 grote handen peultjes

- 1 teentje knoflook, geperst

- 3 eetl pompoenpitten

- beetje olijfolie

- 2 eetl harissa

- rijkelijk wat lupinebonen (altramuces)

- 2 tomaten, ontpit en in blokjes

Bereiding :

De koolrabi snijdt u het makkelijkst met een mandoline. De peultjes maakt u schoon en blancheert ze een halve minuut of korter in kokend water - daarna meteen in een bak koud water overhevelen. In een zeef of vergiet laten uitlekken.

De pompoenpitten poft u in een koekenpan met een scheutje olie. Niet laten aanbranden, maar ze worden mooi bol en lekker. Uit de koekenpan scheppen op keukenpapier om te ontvetten. Af laten koelen.

En daarna mengt u alles.

Klaar.

Met dank aan http://www.mergenmetz.nl

Gebruikte producten : 

lupinebonen

spaanse olijfolie virgin extra

 

Ook interessant