albondigas cadiz stijl

albondigas cadiz stijl

Albondigas is een van de meeste gegeten Tapas , er bestaan meerdere varianten 


Zo is deze versie in de "Cadiz" stijl. Heerlijk en lekker anders. Makkelijk recept 

Ingrediënten : 

500 gram gehakt

1 ei

2 ui

3 teentjes knoflook

100 ml melk

2 snedes brood

Olijfolie virgin extra

Laurier

Saffraan

200 ml Fino / Amontillado 

meel

paneermeel

Bereiding : We beginnen met balletjes te maken, dit doen we door het ei te kloppen en samen met een ui in stukjes gesneden , de drie tenen knoflook en 100 ml melk bij elkaar te doen en goed te mengen. Vervolgens middels een mixer dit geheel te vermalen tot een mooie massa. Eventueel voegen we er een snufje zout aan toe en mengen het geheel met het gehakt. We voegen eventueel een klein beetje meel aan toe indien de massa te "nat" is. Maak er dan een mooi bolletje van om deze vervolgens in paneermeel te rollen.. Doe dit met alle gehakt. Vervolgens neem een pan met een dun laagje olijfolie en verhit deze. Zodra deze heet is voeg e ballen er aan toe en bak deze krokant.  Zodra dit gebeurd is leg deze apart en snij het brood in hele kleine blokjes net als de ui. In de pan doe dan een laagje olijfolie en bak de ui en brood krokant. Neem het vervolgens uit de pan en middels een mixer zorg dat het geheel klein is en mix er dan de wijn bij tot het geheel mooi vloeibaar is. Hierna doe de bewaarde ballen weer terug in de pan / ketel samen met de saus en voeg er 2 a 3 draadjes saffraan aan toe en 2 blaadjes laurier. Dit geheel een minuut of 15 tot de saus mooi is ingedikt. 

Eet smakelijk !

Ook interessant