Tomatensoep Cadiz stijl

Tomatensoep Cadiz stijl

Tomatensoep is een bekend gerecht met tig varianten, zo heeft men ook in Cadiz een versie

Deze soep is makkelijk te maken en overheerlijk 


Ingrediënten voor 4 personen  : 

500 gram tomaten
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
150 gram witbrood ( oud van gisteren... ) 
1 takje munt
1 liter water
Olijfolie virgin extra
zout ( het bekende snufje :- ) ) 

Bereiding :

Snij het brood in smalle reepjes en leg ze in een laagje water net genoeg dat het brood alles heeft opgezogen. In de tussentijd snij de paprika in fijne reepjes en bak ze zacht in olijfolie , voeg de in kleine stukjes gesneden knoflook met fijn gesneden munt en een snufje zout ( naar eigen smaak ) aan toe. Dan snij de tomaten in kleine blokjes en voeg ook dit toe aan de pan. zet het vuur laag en laat het sudderen tot het enigszins is ingedikt. Vervolgens voeg het brood er aan toe. Goed mengen tot er een mooie homogene substantie ontstaat. Voeg vervolgens het water eraan toe en laat het geheel koken op laag vuur gedurende een minuut of 10. Is de soep te dik kan men natuurlijk meer water toevoegen. afhankelijk van ieders eigen voorkeur.  Dit geld ook met meer zout toevoegen.

Opdienen en genieten natuurlijk :-) 

Ook interessant