Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia ,klein en zeer gevarieerd

Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten.  Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.

albondigas cadiz stijl

albondigas cadiz stijl

Albondigas is een van de meeste gegeten Tapas , er bestaan meerdere varianten 


Zo is deze versie in de "Cadiz" stijl. Heerlijk en lekker anders. Makkelijk recept 

Ingrediënten : 

500 gram gehakt

1 ei

2 ui

3 teentjes knoflook

Carne con tomate

Carne con tomate

Een veel voorkomende tapa is de Carne con Tomate , oftewel Vlees met tomaat ( saus )


Dit is een heel eenvoudig en smaakvolle typische Tapa uit Andalusië.

Ingrediënten :

Kilo rundvlees in blokjes gesneden.

4 teentjes knoflook

Champignon a la plancha

Champignon a la plancha

Fruit 1 á 2 teentjes knoflook in olijfolie virgin extra en bak enkele champignons hierin, voeg op het einde een beetje peterselie toe en dien dit op met wat picos of een cracker.

Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-) 

Wederom lekker makkelijk thuis te maken.

Eet smakelijk.

Filetito met mojo picon

Filetito met mojo picon

Tapa Filetito met mojo picon


Men neme een klein broodje ( +/- 10 cm ). Dit broodje doet men kort in de grill, besprenkel het daarna met een beetje Spaanse olijfolie virgin extra en een beetje zout.

Gamba's al pil pil

Gamba's al pil pil

Hak knoflook ( veel !! ) fijn en fruit dit in olijfolie.Doe er dan twee koffielepels Gamba's Pil Pil kruiden in de olie en meng even goed om er vervolgens de garnalen er aan toe te voegen.

Laat dit een tijdje bakken en Klaar is de tapa !!

Tortilla met spek

Tortilla met spek

Dit is een super eenvoudige tapa.

Maak een Spaanse omelet (zie recept elders op deze site), bak wat spek en snij een tomaat in kleine schijfjes.

Snij een klein stukje van de tortilla, leg er een stukje tomaat op met daarop een stukje spek. Prik een stokje erdoor en de tapa is klaar! Neem nu een drankje en genieten maar!

Toast met Melva

Toast met Melva (makreel)

Ingrediënten (voor 6 stuks):

- Een blikje melva in olijfolie.

- Stokbrood.

- 3 puntpaprika’s (pimiento de piquillo).

- 6 olijven gevuld met ansjovis.

- Wijnazijn.

Bereiding:

- Snij het stokbrood in tweeën, deel het in 6 stukken en rooster ze aan beide kanten in de gril of toaster.

- Verdeel de melva de almadraba over de 6 stukjes brood.

- Leg op elk stukje brood enkele stukjes puntpaprika (pimiento de piquillo).

- Verdeel een theelepel azijn over elk stukje brood.

- Gebruik een olijf als decoratie.

Bandarillas Tapas

Bandarillas Tapas

Een banderilla is een eenvoudige tapa die vaak bij een drankje wordt geserveerd.


En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.

Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op en nog vanalles wat U net heeft, en klaar....

Snel te maken bij onverwachts bezoek! 

Chorizo met wijn

Chorizo met wijn

Chorizo met wijn

Dit is een zeer eenvoudig te maken tapa. Door de chorizo in de wijn te koken krijgt de Spaanse chorizo een heerlijke smaak.

Bereiding:

tapa van kaas in olijfolie

Een zeer eenvoudige tapa is de volgende

Ingrediënten:

• Queso curado (belegen kaas) van koe, geit, schaap of een combinatie ervan

• Olijfolie extra virgen

• Geroosterd brood

Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse spinazie Tortilla

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 500 gram Spinanzie bladeren

• 5 eieren

tapa de flamenquin

tapa de flamenquin

flamenquin tapa behoort bij de klassiekers van de Andalusische tapas

Ingrediënten :

- Gekookte ham

- Kaas

- Gebraden paprika (optioneel)

- Ei en paneermeel

Tuinbonen met ham

Tuinbonen met ham

Vanaf medio februari tot aan het begin van juni is het tuinbonenseizoen in Andalusië.


Aangezien dit een groente is die zich goed laat invriezen, kunt u de rest van het jaar gebruik maken van ingevroren tuinbonen.

Deze tapa van tuinbonen met ham is zeer gebruikelijk en gewaardeerd in de Spaanse bars.

Tapa van Olijven

Er bestaan vele manieren om olijven te marineren. Er zijn bijna net zoveel manieren als er dorpen in Andalusië zijn,
maar bijna allemaal gebruiken zij dezelfde ingrediënten.

• Rozemarijn

• Tijm

• Knoflook

• Zout

• Rode paprika

dadels met Spaanse ham

dadels met Spaanse ham

dadels met Spaanse ham is een tapa zoals een tapa hoort te zijn: eenvoudig en lekker.


Hoe maakt u deze thuis ? :

Neem een dadel en wikkel er Spaanse Serrano ham omheen. Bak het, in een laagje olijfolie, aan beide kanten krokant.