Albondigas is een van de meeste gegeten Tapas , er bestaan meerdere varianten
Zo is deze versie in de "Cadiz" stijl. Heerlijk en lekker anders. Makkelijk recept
Ingrediënten :
500 gram gehakt
1 ei
2 ui
3 teentjes knoflook
Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.
Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-)
Wederom lekker makkelijk thuis te maken.
Eet smakelijk.
Maak een Spaanse omelet (zie recept elders op deze site), bak wat spek en snij een tomaat in kleine schijfjes.
Snij een klein stukje van de tortilla, leg er een stukje tomaat op met daarop een stukje spek. Prik een stokje erdoor en de tapa is klaar! Neem nu een drankje en genieten maar!
- Een blikje melva in olijfolie.
- Stokbrood.
- 3 puntpaprika’s (pimiento de piquillo).
- 6 olijven gevuld met ansjovis.
- Wijnazijn.
- Snij het stokbrood in tweeën, deel het in 6 stukken en rooster ze aan beide kanten in de gril of toaster.
- Verdeel de melva de almadraba over de 6 stukjes brood.
- Leg op elk stukje brood enkele stukjes puntpaprika (pimiento de piquillo).
- Verdeel een theelepel azijn over elk stukje brood.
- Gebruik een olijf als decoratie.
En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.
Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op en nog vanalles wat U net heeft, en klaar....
Snel te maken bij onverwachts bezoek!
Ingrediënten:
• Queso curado (belegen kaas) van koe, geit, schaap of een combinatie ervan
• Olijfolie extra virgen
• Geroosterd brood
Aangezien dit een groente is die zich goed laat invriezen, kunt u de rest van het jaar gebruik maken van ingevroren tuinbonen.
Deze tapa van tuinbonen met ham is zeer gebruikelijk en gewaardeerd in de Spaanse bars.
• Rozemarijn
• Tijm
• Knoflook
• Zout
• Rode paprika