Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook is zeer makkelijk te maken recept

Ingrediënten :

600 gram aardappel in partjes gesneden
500 ml water
1 laurier blad
zout
Gebakken knoflook

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas brood uit de oven


Eenvoudig en heerlijk recept met het typische Spaanse Kweepeer gelei. Makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten :

Bladerdeeg ( kant en klaar , vierkant )

Achterham

kaas

kweepeer gelei

ei

Aardappel met Pimenton

Aardappel met Pimenton

Aardappel met pimenton is een zeer eenvoudig en heerlijk gerecht

Ingrediënten :

Aardappel

Olijfolie Virgin Extra

Pimenton ( dulce of picante )

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus is een heerlijke en eenvoudig te maken Spaanse knoflook saus. De originele versie word gemaakt met ei maar er bestaan meerdere varianten waarvan ook deze gemaakt zonder ei maar met melk.

Ingrediënten :

100 ml Melk

Turron pudding recept

Turron pudding recept

Turron Pudding ,
( flan de turron ) is een heel gemakkelijk te maken recept met de typische Spaanse lekkernij, Turron de Jijona

Ingrediënten :

- 500 ml melk

Salmorejo uit Andalusie

Salmorejo uit Andalusie

Een van de meest typische gerechten in Andalucia is Salmorejo.

Neem een grote kom en doe daar 1 kilo tomaten in, voeg erbij 1 teentje verse knoflook ( klein gesneden ) , broodkruimels , snufje zout en een flinke scheut goede olijfolie ( niet te zuinig ). Vooral dat de olijfolie van goede kwaliteit is, is zeer van belang !! . mix dit geheel met een staafmixer zeer fijn. Zolang tot er een fijne massa overblijft. Zorg dat het geheel een dikkere massa word door er zoveel brood aan toe te voegen tot de massa een dikte heeft zoals een yoghurt of vla. Zet dit in de koeling.

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch recept voor semana santa  ( de week voor Pasen )


Tijdens de Semana Santa maakt men al sinds de XV eeuw in geheel Spanje een zoetigheid die veel lijkt op wentelteefjes. Waarschijnlijk is het recept al veel ouder maar de eerste geschreven recepten stammen uit die tijd. Er bestaan vermoedens dat dit afkomstig is van de Moren. Er bestaat een zoet dat zalabiyya heet dat zeer veel lijkt op de torrijas.

Het recept is ideaal om het oud brood van de dag ervoor te gebruiken.

Ingrediënten :

Fruit recept voor kinderen

Fruit recept voor kinderen

Kleine kinderen in Spanje eten fruit. Maar hoe ?. De moeders hebben er een trucje voor :-)


Men neme fruit , melk en twee koekjes ( Thee koekjes, Maria koekjes type droog )

Bv , 1 appel, 1 peer en 1 nectarine : Voeg dit samen met half kopje melk en twee droge koekjes in de blender , mix het totdat het een gelijke massa is en klaar.

Zo eten kinderen en ook sommige papa's fruit in Spanje zonder enig probleem.

Olijfolie koek

Olijfolie koek

Tortas de aceite - Olijfoliekoek

De Olijfoliekoek is een echte klassieker in de Andalusische keuken.

Ingrediënten:

500 gram bloem
100 ml Olijfolie Virgin Extra
150 ml water
15 gram verse gist
5 gram zout
10 gram anijszaad
10 gram sesamzaad
suiker

Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandelsaus

Met dit recept maakt U een heerlijke saus

Ingrediënten :

– 150 gram gemalen amandelen
– 2 teentjes knoflook klein gesneden
– kleine ui klein gesneden
– 2 sneden brood in kleine blokjes gesneden
– 4 soeplepels olijfolie virgin extra
– 1 bouillonblokje ( kip of vlees )

Turron taart met chocolade

Turron taart met chocolade

Turron Taart met chocolade


Turron is een geliefd product in Spanje, niet enkel puur te gebruiken maar ook in gerechten zoals dit recept.

Ingrediënten :

320 gram pure chocolade

200 gram melk chocolade

240 gram roomboter

380 gram suiker

12 eieren

275 gram zelfrijzend bakmeel

Ananas en Miel de Caña

Ananas en Miel de Caña

Miel de caña is een typisch ingrediënt uit het zuiden van Spanje.

Je kunt hier verrassende recepten mee maken

Ingrediënten :

Ananas

Miel de caña

1 limoen

Bereiding :

Venkel Wortel mousse

Venkel Wortel mousse

Venkel Wortel mousse is een lekker voorgerecht.


In Andalucia eet men veel mousse als voorgerecht, heel bekend is salmorejo maar deze versie mag er ook zijn

Ingrediënten :

- 1 Venkel

- 3 winterpenen

- 2 teentjes knoflook

- Olijfolie Virgin extra

- Slagroom

- ½ glas sinaasappelsap

Bloemkool anders

Bloemkool anders

Bloemkool is heel bekend in Nederland en België maar niet iedereen vind het lekker...


In Andalusië heeft men daar misschien wel iets op gevonden.

Het heet Coliflor Rebozada ( Rebozar betekent "gedoopt in")

Het heeft uiterlijk iets weg van oliebollen echter is dit geen massa die gefrituurd word maar stukjes bloemkool omhuld met een massa die dan weer gefrituurd word.

Ingrediënten :

Bloemkool , 2 ei , bloem, olijfolie en zout en 2 teentjes knoflook, peterselie en gist en 1/2 theelepel colorante.

Turron ijs met Spaanse smaak

Turron ijs met Spaanse smaak

Turron ijs is een heerlijk ijs met Spaanse smaak


Dit ijs is makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten :

300 gram turron de jijona

1/4 liter volle melk

300 ml slagroom met meer dan 30 % vetgehalte

4 eidooiers

2 soeplepels honing

zout