Alcohol Controle

Alcohol Controle

In 1996 waren we bij toeval beland op de kermis van Ronda een dorp in het zuiden van Andalusië

Omdat we enkele mensen kenden die in het 35 kilometer verder gelegen dorp Gaucin woonden wisten we van hun dat ook daar kermis was.

Dus hadden we afgesproken om ook daar naar toe te gaan, en aangezien de Feria van Ronda ons zwaar beviel koste het dus geen moeite om ook naar die van Gaucin te gaan :-) 

Aldus gingen we naar Gaucin, de rit ging over een zeer bochtige en machtig mooi berglandschap. Uiteindelijk kwamen we aan in natuurlijk alweer een mooi wit bergdorpje.

Gaucin bleek een 1500 inwoners te hebben waarvan toch best vele Engelse waren en zelfs zeer veel zwaar rijke Engelsen die zich daar "verstopten". Het dorp had maar liefst 11 cafés en een heel klein centraal pleintje met wederom een mooi uitzicht over de Andalusische bergen.

De kermis was zo leuk dat we bijna naar NL hadden gebeld dat we nooit meer terugkwamen.... Uiteindelijk bij gezond verstand toch maar niet gedaan....

We sliepen in Ronda dus laat in de nacht met moeite afscheid genomen en met de auto de bergweg terug genomen.

Op enkele kilometers voor Ronda opeens een massa licht in de duisternis wat bleek een alcohol controle te zijn. We vonden het wat vreemd aangezien wij zeker de enige auto waren sinds lange tijd die uit die richting kwam. Het bleek ook vreemd te zijn voor de massaal aanwezige politie. Zij verwachten enkel verkeer komende UIT Ronda en waren een beetje verrast door onze aankomst in hun rug....

Maar ok. We hadden al van te voren afgesproken wie zou autorijden en dus Nuchter bleef, dus geen zorgen.

De agent kwam en ofschoon we er helemaal niets van verstonden wat hij zei was het duidelijk dat er in die machine moest geblazen worden waar hij mee zwaaide... Dus dat deed "BOB" dan ook.... De agent keek EN.... keek nog eens met een blik van verwarring... Hij keek met een blik van dit klopt niet. Nog eens blazen..... Weer keek hij verbaasd en rammelde wat met de alcoholtester .... We hadden toen door dat hij dacht dat de machine stuk was. En hop... een derde keer blazen , weer keek hij verbaasd.

Ondertussen was er een andere agent bijgekomen die een ander uniform aanhad. De twee spraken met elkaar en wij zaten maar in de auto ons af te vragen wat er eigenlijk aan de hand was.

Na een kort gesprek kwam die andere agent naar de auto en vroeg in het Duits waar we vandaan kwamen. We waren van Holanda.... De agent verteld ons vervolgens dat hij een agent uit Luxemburg was die op een soort van uitwissel project was hier in Andalucia. Ook deelde hij ons mee dat die Spaanse agent dacht dat de tester stuk was want iemand die negatief testte had hij nog nooit meegemaakt bij de kermis.... Maar zei die Luxemburger, omdat jullie uit Nederland komen weet ik dat de machine werkt en zal het mijn Spaanse collega vertellen dat het goed is en jullie verder mogen :-)

Vol verbazing en tegelijkertijd met veel gelach zijn we vervolgens verder gereden.

Jaren later is de situatie ten goede veranderd en is men terecht zeer streng geworden op het gebruik van alcohol in het verkeer.

( bron foto : http://www.20minutos.es/ )

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast