Andalusië is zo divers dat er veel te beleven valt en te zien.

Voor ieder dus wel wat ;-) 

De provincie Almeria

De provincie Almeria

De provincie Almeria is de meest oostelijk gelegen provincie van Andalusië

Net zoals zoveel plekken in het zuiden van Spanje was ook hier al bewoning sinds de oude steentijd. Uit die begintijd heeft men in 1868 grotschilderingen gevonden in de grot "Cueva de los Letreros" waarvan één teken nu HET symbool van Almeria is geworden .

De provincie Huelva

De provincie Huelva

De meest oostelijk gelegen provincie in Andalusië is Huelva 

Deze provincie grenst aan Portugal en is vaak toch wel de minst bezochte van alle in Andalusië. Op zich te begrijpen aangezien de afstand van de bekende luchthavens zoals Malaga zeer zeker ver weg is.

De koper route in Andalusië

De koper route in Andalusië

In de herfst is Andalucia ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

Het gebied in de regio van Ronda genaamd la Serrania de Ronda verandert dan in een koper kleur... Dit gebied bevat zeer veel kastanje bomen en in de herfsttijd verandert de kleur dus in een mooie koperachtige kleur wat zeer mooie beelden geeft.

de streek Axarquía

de streek Axarquía

De streek genaamd La Axarquía ligt ten Oosten van Malaga in Andalusie.

Begint zo ongeveer vanaf Rincon de la victoria en gaat tot net voorbij het bekende Nerja. Ten Noorden gaat het richting Granada , tot aan Alfarnate.

Stuwmeer van Beznar bij Granada

Stuwmeer van Beznar bij Granada

Het stuwmeer van Beznar in de provincie Granada is belangrijk voor de regio


Dit stuwmeer is men mee begonnen in 1977 en was pas klaar in 1985. Zijn capaciteit omvat maar liefst 170 hectare land met een maximum van 54.000.000 m3 water. Water is overal op de wereld van belang maar in een warm land zoals Spanje is men vooral in de zomer afhankelijk van dit soort stuwmeren.

Cursus Andalusisch spreken en verstaan

Cursus Andalusisch spreken en verstaan

Het Andalu ( dat wat men spreekt in Andalucia ) is geen taal maar ook geen dialect, echter het is een variatie op de Spaanse taal.

Zijn karakteristiek krijgt hij van de diverse typische fonetische uitspraken die weer per regio kunnen verschillen. Niet alleen is er verschil in de uitspraak maar ook de wijze waarop men spreekt.

snelheidscontrole

snelheidscontrole

Ook in Andalusië controleert men op snelheid op de wegen

Spanje is niet anders dan de rest van de wereld. Ook daar rijden mensen te hard en is het nodig om snelheidscontroles uit te voeren. Net als hier in het Noorden staan er her en der langs de weg camera's opgesteld en zijn er ook mobiele controles.  Een geoefend rijder lukt dat nog vrij goed om deze op tijd te spotten maar er zijn er sommige die zijn niet te spotten..

De provincie Cadiz

De provincie Cadiz

De meest zuidelijke provincie in Andalusië is Cadiz

Door zijn ligging aan zowel de Atlantische oceaan als ook aan de middellandse zee was deze plek zeer interessant om te wonen. Toen lag men natuurlijk niet op het strand te zonnen maar was het natuurlijk een voedselbron en had men al vroeg contact met andere volkeren.  Zo vond men al in de buurt van El Puerto de Santa Maria resten van de eerste mensen van wel 10.000 jaar geleden.  Maar "het feestje" begon pas echt met de komst van de Fenicïers zo rond de 9e eeuw voor christus.