Recepten met Kweepeer, membrillo in Spanje genoemd Een typisch product

Gehaktbal met kweepeer

Gehaktbal met kweepeer

Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo


Heerlijk van smaak en makkelijk te maken

Ingrediënten :

500 gram gemengd gehakt

2 eieren

2 teentjes knoflook

Olijfolie virgin extra

paneermeel

1 rode paprika

1 groene paprika

Kweepeer ham kaas broodje

Kweepeer ham kaas broodje

Kweepeer ham en kaas brood uit de oven


Eenvoudig en heerlijk recept met het typische Spaanse Kweepeer gelei. Makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten :

Bladerdeeg ( kant en klaar , vierkant )

Achterham

kaas

kweepeergelei

ei

Bereiding :

Membrillo met kaas

Membrillo met kaas

De meest voorkomende Tapa in Andalusië waarbij men Membrillo ( kweepeer ) gebruikt is meteen een van de meest eenvoudige Spaanse recepten.

Men neme een harde kaas welke sterk van smaak is ( liefst een geitenkaas ), snij een stukje eraf en leg daarop een klein stukje membrillo. Klaar is deze makkelijke doch heerlijk tapa.

kaas met ansjovis en membrillo

kaas met ansjovis en membrillo

Een eenvoudige tapa is een variant op de meer bekende Queso de cabra con carne de membrillo , geitenkaas met membrillo ( kweepeer gelei )

De bereiding van deze tapa is zeer eenvoudig. Neem een stukje harde geitenkaas, leg er vervolgens een stukje ansjovis op waarop daar weer een stukje carne de membrillo.

Kweepeer koekjes

Kweepeer koekjes

Kweepeer koekjes

Met slechts een paar handelingen kunt u heerlijke koekjes met membrillo (kweepeer) maken. Ideaal voor bij de koffie of thee.

Benodigdheden :

200 gr bloem

100 gr havermout

50 gr amandelen