Gazpacho is een Spaanse koude soep heeft zijn origine in Andalusië
Deze wordt gemaakt met fruit- en tuinbouwproducten die gedurende de zomer beschikbaar zijn.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Een klassiek en bijna standaard gerecht in bijna elke tapas bar in Andalusië is papa aliñás. Ooit ontstaan omdat het niet alleen zeer makkelijk te maken is maar ook heel goedkoop is. Zoals zo vaak bestaan er varianten van elk Spaans recept , zo dus ook bij deze.
Flan is in Spanje en natuurlijk daarmee in Andalusië een pudding, maar word bijna altijd in de vorm gemaakt als op de foto.
Ingrediënten :
Zoals altijd is het iedere dag weer een uitdaging wat vandaag weer op tafel te zetten zonder in herhaling te vallen. Natuurlijk als je bezoek krijgt wil men vaak extra moeite doen om eens eens wat anders op tafel te zetten. Dit recept is daarvoor perfect, het is namelijk anders dan meest bekende recepten en hiermee zet je wat lekkers en
Rosquillas is een “typisch” Spaans zoet. Deze vinden hun oorsprong tot zeker in de Arabische keuken in Spanje in de X eeuw. Die zelfde Arabieren hebben het vermoedelijk al eerder gemaakt. Misschien ook wel weer gezien bij de Romeinen want ook daar zijn geschriften gevonden waar men van soortgelijke recepten spreekt. Toen was het speciaal voor de Semana Santa ( de week voor Pasen ) , vandaag de dag zie je ze het hele jaar door in heel Spanje maar speciaal met de kerstdagen gaan vele oma’s aan de slag om tig varianten te maken voor de feestdagen.
Deze soep is makkelijk te maken en overheerlijk
Ingrediënten voor 4 personen :
500 gram tomaten
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
150 gram witbrood ( oud van gisteren... )
1 takje munt
1 liter water
Olijfolie virgin extra
zout ( het bekende snufje :- ) )
Ingrediënten :
150 gram erwten
2 tentjes knoflook
20 amandelen
1 snee brood
Olijfolie virgin extra
1 Ei
Zout
Glas wijn , Glas water
Ofschoon de naam spreekt van honing ( miel ) is het dat niet. Het is een rietsuikermelasse die al i de geschriften in het jaar 500 opduikt in de Arabische wereld waar men spreekt van zo zoet als honing zonder bijen.