Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten
Gazpacho is een Spaanse koude soep heeft zijn origine in Andalusië
Deze wordt gemaakt met fruit- en tuinbouwproducten die gedurende de zomer beschikbaar zijn.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Een zeer eenvoudig spaans recept is Broccoli met spaanse ham
Ingrediënten ( 2 pers. )
- Halve broccoli
- 2 middelgrote aardappels
- Serrano ham
- Olijfolie Virgin Extra
- 1 teentje verse knoflook
- harde geitenkaas
Papas aliñás
Een klassiek en bijna standaard gerecht in bijna elke tapas bar in Andalusië is papa aliñás. Ooit ontstaan omdat het niet alleen zeer makkelijk te maken is maar ook heel goedkoop is. Zoals zo vaak bestaan er varianten van elk Spaans recept , zo dus ook bij deze.
Zwarte knoflook "pudding" . De vorm op de foto is afgekeken van de flan.
Flan is in Spanje en natuurlijk daarmee in Andalusië een pudding, maar word bijna altijd in de vorm gemaakt als op de foto.
Ingrediënten :
Spinazie is een bekend product en dit is ook zo in de Spaanse keuken.
Zoals altijd is het iedere dag weer een uitdaging wat vandaag weer op tafel te zetten zonder in herhaling te vallen. Natuurlijk als je bezoek krijgt wil men vaak extra moeite doen om eens eens wat anders op tafel te zetten. Dit recept is daarvoor perfect, het is namelijk anders dan meest bekende recepten en hiermee zet je wat lekkers en
Meer artikelen …
- Rosquillas met kaas en sinaasappel
- Kikkererwten en venkel
- Tomatensoep Cadiz stijl
- Erwten malaga stijl
- Patatas Rebozadas
- saus van PX wijn
- miel de caña met rijstepap
- Mandarijnencake met chocolade
- erwten met serrano ham
- kikkererwten groentemengsel
- kikkererwten met panceta
- Spaanse saus van ñora pepers
- Muntsoep op zijn andalusisch
- Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack
- Spaanse amandel koekjes