Broccoli met spaanse ham

Broccoli met spaanse ham

Een zeer eenvoudig spaans recept is Broccoli met spaanse ham

Ingrediënten ( 2 pers. )

- Halve broccoli

- 2 middelgrote aardappels

- Serrano ham

- Olijfolie Virgin Extra

- 1 teentje verse knoflook

- harde geitenkaas

Bereiding :

Kook de 2 aardappels tot ze gaar zijn. De Broccoli ook maar niet te zacht laten worden, zodra deze bijna goed is neem van het vuur en laat hem in een zeef boven kokend water een tijdje staan, zo word hij net dat laatste beetje gaar en droger.

Fruit ondertussen het teentje knoflook in een beetje olijfolie virgin extra en doe er vervolgens de in kleine stukjes gesneden Serrano ham bij. Zodra de ham krokant is gebakken neem hem van het vuur en zet apart. vervolgens prak de aardappels en broccoli met een vork goed fijn en meng er een beetje peper en een klein scheutje olijfolie doorheen. Vervolgens meng ook de alreeds gebakken ham erdoor. Dit mengsel vervolgens heel kort bakken in een pan.

Gebruik dan een metalen ring om het een mooie presentatie te geven zoals op de foto. Rasp er als laatste een beetje harde geitenkaas over heen.

Smakelijk !!!

gebruikte producten uit de shop :

Ook interessant