In Andalusië zijn er behoorlijk veel natuurgebieden welke allen even mooi zijn

Montera de Gossan in Huelva

Montera de Gossan in Huelva

Natuurgebied Montera de Gossan in de provincie Huelva

Het ligt in het zogenaamde Río Tinto gebied in de Peña de Hierro-mijn, in de provincie Huelva.

In de 19e eeuw was er een ongekende groei van de industrië. De Europese fabrieken hadden dringend zwavel en koper nodig voor die industriële revolutie. De Britten waren in die tijd de wereldmacht, zij hadden dan ook hun oog laten vallen op dit gebied waar de edelmetaal mijnen waren van Riotinto. 

Mirador de guarda forestal El Burgo

Mirador de guarda forestal El Burgo

Dit is een uitkijkpunt in het Natuurpark Sierra de las Nieves

Op de weg van Ronda naar de kust vlak voor El Burgo ( A366 ) in het zuiden van Andalusië is dit uitkijkpunt te vinden. Het bevindt zich op ongeveer 900 meter boven zeespiegel en heeft een aardig mooi uitzicht over dit groene heuvelachtige gebied.  Gewoon even mooi om te stoppen en uit te rusten van de bochtige weg en te genieten van het mooie uitzicht.

Cueva del Gato Natuursteengrot

Cueva del Gato Natuursteengrot

Cueva del Gato is een natuursteengrot op enkele kilometers van Ronda


Er zijn veel natuursteengrotten in Andalusië. Een ervan ligt op niet ver rijden van het befaamde Ronda in de provincie Malaga.  Deze plek is een bijna magische plek, althans dat was het....  Laten we eerst beginnen over deze grot zelf.

Sierra de Alhamilla ten noorden van Almeria

Sierra de Alhamilla ten noorden van Almeria

Ten noorden van de Stad Almeria bevind zich Sierra de Alhamilla

Het is een gebied van 8500 hectare groot hoofdzakelijk ruw gebied dat vanaf 1989 tot Spaans natuurgebied is gemaakt.  Het gebied is zeer ruw en heeft als hoogste punt 1387 meter. Dank dat ruwe landschap heeft men hier meerdere films opgenomen waaronder ook meerdere scene's van the game of thrones. 

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey is een pad ingebouwd tegen de wanden van de prachtige kloof in El Chorro Gaitanes.


Deze bevindt zich tussen Alora en Ardales in de Provincie Malaga.

Het is een pad met een lengte van 3 km met een breedte van slechts 1 m tot wel 100 m boven de rivier tegen bijna verticale wanden.

El Torcal in de provincie Malaga

El Torcal in de provincie Malaga

Niet ver van de stad Antequera ligt een machtig mooi natuurgebied dat zeker een bezoek waard is.

Op deze plek zijn miljoenen jaren twee "aardplaten" tegen elkaar geduwd en is het tegen elkaar omhoog geduwd om zo een gebergte te creëren. Het is een zogenaamd Karstgebergte, een door erosie gevormd gebergte daar de steen een kalksteen is en dank de miljoenen jaren invloed van weer en water .  De vormen van het gesteente is zeer grillig en je kijkt je ogen uit naar al die "vreemde vormen".