Alora

Alora

Alora in de provincie Malaga is een mooi en authentiek dorpje

Op slechts 30 minuten van de bekende stad Malaga ligt het dorpje Alora.  Er wonen toch wel weer ongeveer 14.000 mensen dus zo klein is het ook weer niet, maar het dorp is niet echt toeristisch terwijl het toch best de moeite waard is.

Dank de ligging niet ver van de laatste tijd populaire camino de rey zal het meer bezoekers trekken. Terecht vinden wij van Original Andalucia. 

Alora is een plek zoals weer zovelen in Andalusië met een lange historie.  All in de prehistorie was deze regio bewoond. Later kwamen de Tartessos en daarna de Feniciërs ook hier terecht want de regio is vruchtbaar en er is water genoeg dus commercieel zeer de moeite. Natuurlijk zijn de Romeinen ook hier geweest getuige een inscriptie van het jaar 79 Na Chr. en een vermelding van een plek die Iluro genoemd word. waar trouwens ook de basis werd gelegd voor het kasteel dat momenteel er staat. Ooit stond er een Romeinse versterking waarop later natuurlijk in de Moorse tijd de burcht werd vergroot. Vlakbij lag Bobastro waar Omar Ben Hafsun zich verschanste tijdens zijn rebellie tegen het kalifaat van Cordoba. Voor liefhebbers van historie de moeite want Bobastro is een van de weinige overblijfselen van de Mozarabe cultuur in Spanje ( lees hier meer daarover ). 

De christelijke koningen hebben zware strijd moeten leveren om Alora in handen te krijgen. Vele aanvallen doorstond de burcht van Alora en het was uiteindelijk pas in 1484 dat het viel. Dat kasteel is te bezoeken, maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 14:00.

Alora heeft meerdere oude kerken en kloosters die allen stammen uit de tijd net na de verovering van de christelijke koningen.

Tevens is de ligging van Alora centraal, dichtbij het wandelpad Camino de rey in het mooie natuurgebied El Chorro. Bobastro en de stad Malaga niet ver weg. Kortom toch de moeite waard om Alora zeker eens te bezoeken.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast