Mojama met tomatentartaar
Mojama is een delicatesse uit Spanje waarvan best veel recepten bestaan. Zo deze , Mojama met Tomatentartaar….
Ingrediënten :
Mojama
Tomaat
Aardbei
Kappertjes
Basilicum
Olijfolie virgin extra
Zout
Wijnazijn
Honing
Het originele recept is met tomaat en knoflook gemaakt. Deze variant is gemaakt met lupinebonen, altramuces genoemd in Andalusië ,men zou dit in Andalusië ook de naam porra geven.
De bereiding is vrij eenvoudig.
Het is weer een eenvoudig recept met gedroogde tonijn , mojama
Men neemt enkele lapjes Mojama ( gedroogde tonijn ) en bakt deze zeer kort even in de pan met een enkel druppeltje goede olijfolie. Daarbij dient men op te letten dat zodra de mojama krokant is men deze dient te verwijderen.
Mojama is een typisch product afkomstig uit Zuid Spanje gemaakt van tonijn.
Ingrediënten :
voor een voorgerecht voor 2 personen
5 a 6 Mojama gesneden in plakjes van een paar mm dik
enkele blaadjes sla, naar keuze. Leuker is met verschillende kleuren, het oog wil ook wat.
mandarijn.
1 kleine ui
Ingrediënten :
15 kerstomaatjes (circa. 225 gram)
2 groene paprika's, ontzaad, grof gehakt
½ kleine rode ui, in dunne plakjes
1 grote bos peterselie, blad grof gehakt
Ingrediënten:
Half belegen Spaanse geitenkaas,
walnoten, Pruimen zonder pit,
Honing ( bloemenhoning )
Bereiding :
Leg de ingrediënten zoals op de foto. Stukje kaas waarop een halve walnoot waarop weer een stukje mojama met daarop weer de pruim en daarop weer walnoot. Over het geheel sprenkel een beetje bloemenhoning erover.
Deze tapa is een perfect samenspel tussen twee typische streek producten uit Andalucia. De Mojama en de Miel de Caña. Is heel makkelijk te maken en kan op voorhand worden klaargemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen :
100 gram Mojama
1 tomaat
100 gram geitenkaas
miel de caña
enkele Amandelen ( in stukjes gehakt )
Men neme een stukje meloen, legt er dunne lapjes mojama op en eventueel nog een beetje peterselie. Klaar !!
Ingrediënten :
Eende Ei ,enkele plakjes mojama, patatas bravas, en truffel vinaigrette
Bereiding :
Bak het Eende Ei zodat het Ei geel niet helemaal vast is. Dit gebakken ei legt U bovenop de patatas bravas die goed besprenkeld zijn met Olijfolie.
Voeg nog wat zout toe en natuurlijk de truffel vinaigrette. Als laatste een beetje geschaafde truffel bovenop het eigeel zoals te zien is op de foto.
Dit is een recept met gedroogde tonijn , mojama
1 Ciabatta brood
3 tomaten
100 gram mojama flinterdun gesneden
1 eetlepel gehakte bieslook