Mojama met Tomatentartaar

mojama tartaar

Mojama met tomatentartaar

Mojama is een delicatesse uit Spanje waarvan best veel recepten bestaan. Zo deze , Mojama met Tomatentartaar….

Ingrediënten :

Mojama
Tomaat
Aardbei
Kappertjes
Basilicum
Olijfolie virgin extra
Zout
Wijnazijn
Honing

Bereiding :

De hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel plakjes Mojama U gaat maken. Bij vier plakjes Mojama gebruiken snijden we 1 grote aardbei in kleine blokjes. Deze aardbei doen we in een bakje en mengen er 1 koffielepel honing doorheen. Dan snijden we 1 tomaat welke we in hele kleine blokjes snijden. We doen deze blokjes in een ander bakje dan het eerdere aardbei mengsel. Bij de tomaten doen we een snufje zout en wat basilicum naar keuze en tevens een koffielepel Olijfolie Virigin Extra en een koffielepel wijnazijn. Goed mengen.

Zodra dit mengsel een minuut of twee heeft gestaan dan voegen we het aardbei mengsel er aan toe en roeren goed.
Snij een paar dunne plakken Mojama en leg deze op een bordje. Daarover verdeel het tomaat aardbei mengsel. Snij ondertussen een paar kappertjes klein net als een paar zonnebloempitten. Verdeel dat weer over het geheel.
Klaar !!!

Eet smakelijk !!

Gebruikte producten van de Spaanse Winkel :

spaanse olijfolie virgin extra

 

mojama

 

honing bloemen

 

wijnazijn oloroso