Kip en Miel de caña , heerlijk recept uit Spanje
Ingrediënten :
Kipfilet
Olijfolie Virgin Extra
1/2 eetlepel Curry
2 teentjes knoflook
Zelf maken met een smaakvol resultaat
Ingrediënten :
Kipfilet
Olijfolie Virgin Extra
1/2 eetlepel Curry
2 teentjes knoflook
Mojama met Miel de Caña
Deze tapa is een perfect samenspel tussen twee typische streek producten uit Andalucia. De Mojama en de Miel de Caña. Is heel makkelijk te maken en kan op voorhand worden klaargemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen :
100 gram Mojama
1 tomaat
100 gram geitenkaas
miel de caña
enkele Amandelen ( in stukjes gehakt )
Ingrediënten:
300 gram kabeljauw
3 teentjes knoflook
Peterselie
200 gram bloem
1 flesje bier
1 geklutst ei
Olijfolie Virgin extra
Miel de Caña
Ingrediënten :
Ananas
Miel de caña
1 limoen
Bereiding :
snij de ananas in vier stukken , haal het hart eruit.
Snijd dan de ananas dwars over tot aan de schil in. tekens een halve centimeter van elkaar en snijd dan van onder tot boven in zodat de stukjes los komen van de schil.
Miel de caña is een oud product uit Andalusie dat nog maar op een plek in Spanje gemaakt word
Ofschoon de naam spreekt van honing ( miel ) is het dat niet. Het is een rietsuikermelasse die al i de geschriften in het jaar 500 opduikt in de Arabische wereld waar men spreekt van zo zoet als honing zonder bijen.
Hij wordt in allerhande recepten gebruikt waar de meest eenvoudige hij wordt gebruikt als zoetmaker, zoals bij de rijstepap. Bakje rijstepap met daarover heen wat Miel de caña en genieten maar
Gebruikte producten uit de Spaanse winkel :