Kip en Miel de caña , heerlijk recept uit Spanje
Ingrediënten :
Kipfilet
Olijfolie Virgin Extra
1/2 eetlepel Curry
2 teentjes knoflook
De saus :
Zwarte peper
100 ml Wijnazijn
3 eetlepels miel de caña.
koffielepel kaneel
Bereiding :
Snij de kip in kleine reepjes en meng deze samen met olijfolie en de halve lepel curry poeder en een snuf zwarte peper in een kom. Laat dit minimaal een uur intrekken. Vervolgens snij de knoflook in zeer fijne stukjes en fruit deze in een beetje olijfolie. Bak vervolgens de kip zolang op laag vuur tot deze een bijna goed is.
Maak ondertussen ook de saus. Dit door de wijnazijn samen met de kaneel op een laag vuur een 15 minuten te laten koken. Voeg dan de Miel de caña toe en roer goed en laat het max 5 minuten meer staan.
Verdeel de saus verdeel over de kip als deze nog in de pan is maar al zo goed als klaar. Opletten , te lang doet de miel de caña verbranden, dus laag vuur en goed blijven roeren tot de saus mnooi dik is. Vervolgens is deze klaar om op te dienen ( met bijvoorbeeld witte rijst met daarin pijnboompitten en rozijnen ( zonder pit ) )
Eet Smakelijk
Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel :
Olijfolie Virgin Extra
Miel de caña
Spaanse Wijnazijn