Allerlei recepten gemaakt met de Lupine boon.Gezonde en lekkere resultaten.

Heerlijk en gezond alternatief

Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen

Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen

Salade Koolrabi, peultjes en Lupinebonen recept voor 2 personen:

- 1 middelgrote koolrabi, geschild en in dunne reepjes

- 2 grote handen peultjes

- 1 teentje knoflook, geperst

- 3 eetl pompoenpitten

- beetje olijfolie

- 2 eetl harissa

- rijkelijk wat lupinebonen (altramuces)

- 2 tomaten, ontpit en in blokjes

Ajoblanco met Lupinebonen

Ajoblanco met Lupinebonen

Ajoblanco met Lupinebonen


 Ingrediënten :

•  Lupinebonen, 370 gram ( uitlekgewicht )

•  Ambachtelijk oven bereid wit boerenbrood (50 gram wit zonder korst)

•  1 Kleine knoflookteen

•  1 glas Water

•  Olijfolie Virgin Extra

•  Wijnazijn

•  Zure Appel type Granny Smith

•  Cayenne Peper

Pate van Lupinebonen versie II

Pate van Lupinebonen versie II

Eenvoudig en heerlijk recept met lupinebonen



Ingrediënten :



- 100 gram Lupinebonen zonder vel
- 50 gram ontvelde amandelen
- 60 gram pitloze groene olijven
- 2 kleine kaaspuntjes (smeltkaas)
- 2 eigeel ( gekookt )
- 2 eetlepels olijfolie virgin extra
- 1 glaasje Moscatel wijn
- 1 theelepel Komijn
- 1/2 theelepel dragon ( estragón )
- 1 beetje citroensap

Humus van Lupinebonen

Humus van Lupinebonen

Humus van Lupinebonen



Ingrediënten :

- 100 gram gepelde Lupinebonen
- 2 kleine tomaten
- een soeplepel Olijfolie Virgin Extra
- een snee brood zonder korst 
- oregano en zout

Ontdoe de tomaat van zijn vel en pitjes

Mix de Lupinebonen, tomaten, broodkruimels en de rest van de ingrediënten zolang tot je een vaste massa krijgt. is de massa te vast voeg dan een beetje water bij tot het gewenste resultaat, in geval van te vloeibaar, voeg dan broodkruimels bij tot de massa de juiste dichtheid heeft.

Pasta met lupinebonen

Pasta met lupinebonen

Lupinebonen saus met pasta. Heerlijk vegetarisch recept

Ingrediënten :

400 gram pasta

180 gram gepelde en gekookte lupinebonen ( in onze webshop verkrijgbaar )

1 middel ui

½ groen en een ½ rode paprika

1 tomaat

250 ml slagroom met meer dan 30% vetgehalte

olijfolie virgin extra

peper en zout

Bereiding :

Gemarineerde lupinebonen

Gemarineerde lupinebonen

Gemarineerde Lupinebonen verrassend lekker

Spoel de lupinebonen een beetje af en laat ze uitlekken.

Maak een papje van 2 eetlepels (Spaanse) olijfolie, 1 eetlepel (Spaanse) wijnazijn een fijngehakt Spaanse peper (zonder de pitjes is aantrekkelijker), een uitgeperste teen knoflook (naar smaak kun je er ook meer gebruiken natuurlijk) en wat fijngehakte verse kruiden (eventueel kan het ook met gedroogde), hierbij kun je denken aan peterselie, rozemarijn (niet te veel), dragon, koriander.

Zorg voor een evenwichtige mix en voeg uiteraard nog een beetje zeezout toe.

Schep de lupinebonen goed door dit papje en doe het in een afsluitbaar potje en zet enkele uren in de koelkast.

Salmorejo van lupineboon

Salmorejo van lupineboon met mojama

Salmorejo is een bekend recept uit Andalucia. 


Het originele recept is met tomaat en knoflook gemaakt. Deze variant is gemaakt met lupinebonen, altramuces genoemd in Andalusië ,men zou dit in Andalusië ook de naam porra geven.

De bereiding is vrij eenvoudig.

Eerst neem een pot Lupinebonen en ontdoe ze allemaal van het velletje. De gepelde bonen vervolgens in een zeef bij elkaar doen. Zodra ze allemaal gepeld zijn ( een pot uit onze shop heeft genoeg voor zeker 12 a 15 porties zoals afgebeeld ).

Salade met Lupinebonen

Salade met Lupinebonen

Salade met Lupinebonen

Makkelijk en snel te maken recept met Lupinebonen, olijven en veel meer.

Ingrediënten : ( 1 persoon )

halve tomaat

15 gepelde lupinebonen ( gekookt, ( in onze webshop verkrijgbaar ) )

beetje geitenkaas

6 schijfjes komkommer

6 blaadjes Andijvie

Melva in olijfolie

6 olijven in 2 gesneden

olijfolie en zout

Eventueel Peterselie en knoflook

Pate van Lupinebonen

Pate van Lupinebonen

Zelf een Pate maken van Lupinebonen ?, dat doe je met ons recept

Ingrediënten :

- 50 gram lupinebonen zonder het velletje
- 50 gram ontpitte olijven
- 1 lepel olijfolie virgin extra
- Eigeel van een gekookt ei
- Peterselie
- Zout ( naar eigen smaak )

Bereiding :