Ajoblanco met Lupinebonen
Ingrediënten :
• Lupinebonen, 370 gram ( uitlekgewicht )
• Ambachtelijk oven bereid wit boerenbrood (50 gram wit zonder korst)
• 1 Kleine knoflookteen
• 1 glas Water
• Olijfolie Virgin Extra
• Wijnazijn
• Zure Appel type Granny Smith
• Cayenne Peper
De avond voor het bereiden van de ajoblanco, laten we de lupinebonen uitlekken om ze vervolgens in een kom schoon water de hele nacht te laten zodat de zoutige smaak van het zoutwater weg is. De dag erna laten we de kom leeg in een zeef om zo de lupinebonen uit het water te halen.
In een blender / Mixer doen we het wit van het brood, een kleine knoflookteen en de gepelde lupinebonen met een flinke scheut olijfolie virgin extra en een klein scheutje Vinagre. Hierbij doen we een glas koud water.
Mix het geheel vervolgens op maximaal vermogen gedurende een minuut
Schenk vervolgens de massa door een grover zeef om zo de grovere resten van de velletjes van de lupinebonen te verwijderen.
Mocht het resultaat te vloeibaar zijn kun je het beste nog een keer alles in de mixer doen met wat meer broodkruimels erbij.
Is echter de massa te vast, voeg er wat meer koud water bij.
Zodra de massa de gewenste dikte heeft , laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast staan zodat het goed koud is.
Vervolgens proef het eindresultaat en voeg naar smaak meer olijfolie, vinagre of zout toe.
Snij de Appel in kleine blokjes.
Dien de Ajoblanco koud op in een grotere soepbol met enkele blokjes appel,
klein scheutje olijfolie en een heel klein beetje cayenne peper
Eet Smakelijk
Gebruikte producten :