De Spaanse Winkel bestaat uit een gemengd koppel bestaande uit een Andalusische en een Limburger.

Samen hebben we een zoontje die we meertalig en met beide culturen opvoeden.

We maken natuurlijk heel wat mee. Maar deze blog is bedoeld om Andalucia / Spanje te beschrijven gezien door de Limburgse / Nederlandse ogen van Pierre.

Door de jaren heen maakt Pierre heel wat mee in Andalucia , deels door kennis te maken met de cultuur en later doordat samen met Maria de Spaanse Winkel zijn begonnen waar er nog meer "vreemde"dingen gebeuren. ( in de ogen van de Nederlander )

Beetje bij beetje zal Pierre dus hier ZIJN visie en belevenissen schrijven in Andalucia. Het word dus een kijkje van de ene cultuur naar de andere.

Het zal soms grappig, soms vreemd, soms kritisch zijn. Gewoon zoals we het meemaken. De belevenissen zijn wel vooral gerelateerd aan een bepaalde regio in Andalucia. per regio kan men weer andere gewoonten en gebruiken hebben.

Veel plezier met het lezen

Pierre en Maria

zakelijke conventie

zakelijke conventie

Ergens in het begin van de Spaanse winkel begonnen we met een Spaanse vriend aan dit avontuur.

Voordat we begonnen hadden we het idee om met de Spaanse winkel te beginnen en echte ambachtelijke kwaliteit te promoten buiten Spanje. In gesprek met een Spaanse vriend bleek dat hij hetzelfde idee had. Aldus geschiedde dat we gezamelijk aan de slag gingen. Wij zouden buiten Spanje, op zoek gaan naar klanten en hij zou zorgen voor de leveranciers. We waren in Spanje op bezoek bij familie en onze vriend liet ons weten dat morgen wat leuks zou gebeuren en of ik morgen mee zou gaan.  Ik ( de nederlander ) vroeg waar we dan heen zouden gaan ?  Hij antwoorde dat het wat moois zou zijn. "ok" zei ik, ik ga mee. 

Het weer in Andalusie

Het weer in Andalusie

Het mooie klimaat is voor vele een reden om naar Andalusië te gaan.

Wat zijn de verwachtingen de komende dagen in dit mooie deel van Spanje ? 

hey knapperd zeggen ze

hey knapperd zeggen ze

Als je in Andalucia komt en naar een winkel of bar gaat kan het zijn dat de ober je aanspreekt met Cariño ,  guapo , hijo/a  

Als je dan net een paar lessen Spaans gehad hebt zal je wel even vreemd opkijken.....  vrij vertaald zegt de ober dan "schatje" , "knapperd" , "jongen", "meisje", "jochie " etc etc.......

Rondje Andalucia

Andalucia is vooral bekend vanwege zijn vele stranden.

Dat er veel meer is is niet zo breed bekend, daar proberen wij met deze site verandering in te brengen.  Hieronder een kaart van Andalusië met daarop alle plekken waar we verhalen geplaatst hebben op deze pagina over het voor ons mooiste stukje Spanje.

 

de brug van Cotobro

de brug van Cotobro

Puente de Cotobro, deze oude Romeinse brug word overal aangeprezen bij het toeristen bureau , alle offcieële boekjes en zelfs borden op de weg.
Een echte attractie dus voor een ieder zoals ik die van oudheden houd. Als je uiteindelijk op zoek gaat stoppen de borden te vroeg en moet je zoeken... 

Wie wil er nu niet hier wonen

Wie wil er nu niet hier wonen

Midden in de toptijd van de huizenbouw in Andalucia zie ik dat in heel Ronda net als de rest van Andalucia als een gek gebouwd word. Het ene na het andere project word aangekondigd.

Wat ik nog vreemder vind is dat ik nieuwe project ontwikkelaars zie ontstaan waarvan ik de namen en personen herkende van een ander beroep dat men eerder uitvoerde. Zo bijvoorbeeld een die een autorijschool had en een ander die horeca bezat.