zakelijke conventie

zakelijke conventie

Ergens in het begin van de Spaanse winkel begonnen we met een Spaanse vriend aan dit avontuur.

Voordat we begonnen hadden we het idee om met de Spaanse winkel te beginnen en echte ambachtelijke kwaliteit te promoten buiten Spanje. In gesprek met een Spaanse vriend bleek dat hij hetzelfde idee had. Aldus geschiedde dat we gezamelijk aan de slag gingen. Wij zouden buiten Spanje, op zoek gaan naar klanten en hij zou zorgen voor de leveranciers. We waren in Spanje op bezoek bij familie en onze vriend liet ons weten dat morgen wat leuks zou gebeuren en of ik morgen mee zou gaan.  Ik ( de nederlander ) vroeg waar we dan heen zouden gaan ?  Hij antwoorde dat het wat moois zou zijn. "ok" zei ik, ik ga mee. 

De volgende ochtend zou hij al zeer vroeg me komen ophalen dus als heel vroeg stond ik op en zocht in het donker naar kleren, wilde tenslotte niemand anders wakker maken. Hoog zomer dus korte broek, t shirt en klaar.  Mooi op tijd was de kameraad er en zoals altijd was hij in kostuum wat voor mij niet vreemd was aangezien hij altijd al bij een bank werkte. Had wel de indruk dat hij vreemd opkeek dat ik in korte broek en t shirt kwam maar dat kon ook aan mij liggen. We gingen tenslotte iets leuks doen en het was zomer  en los daarvan ik werk niet bij een bank :-) 

We kwamen na een uur of zo aan en gingen eerst ontbijten in een lokaal cafe, waar ik vroeg waar we eigenlijk naartoe gingen ?? . Mijn Spaans was nog niet zo super maar begreep iets van conferentie.... vreemd dacht ik maar we zien wel, zou tenslotte leuk zijn.....  Enfin , klaar met ontbijten en we gaan verder. Uiteindelijk komen we op een ietwat afgelegen gebied op een zeer lange laan waar aan het eind een machtig mooi zeer oud gebouw ligt. Dit bleek een luxe hotel restaurant te zijn waar in een oude kerk een conferentie zaal bleek te zijn. Oei denk ik nog, wat een sjieke boel.  Een maal bij de ingang staat daar personeel welk zeer sjiek erbij staat entree te controleren.....  Eenmaal binnen was er behoorlijk veel volk, allemaal met kostuum om sjieke jurken en ik...... in de korte broek en t shirt met zomer in de kop........ Oeps....... ik pas er niet bij.....   Na een tijd zoeken naar de betekenis van al de Spaanse woorden die ik overal hoor blijkt dat ik op een of andere zakelijke conferentie beland ben.  In de oude kerk van wat ik denk dat ooit een klooster is geweest was de conferentie zaal. Iedereen krijgt speldje op met naam en we kunnen plaatsvinden. Ik natuurlijk helemaal achteraan want ik zie er uit als een verdwaalde toerist hier en op mijn gemak voel ik me natuurlijk niet met de korte broek aan , t shirt en sportschoenen en twee verschillende kleuren sokken...... heb niet goed opgelet vanochtend in het donker.....  * duikt nog verder naar beneden * 

Enfin, toch maar eens proberen te volgen wat ze allemaal te zeggen hebben. 

In de vertraging komt bij mij het Spaans binnen en hoor opeens iets dat ze een belangrijke zakenman uit het buitenland in de zaal hebben die ze naar voren vragen te komen ... Ik denk nog van , O dat is toevallig, ben niet de enigste buitenlander hier....  Tot..... ik begrijp dat ze mij bedoelen...... Hellupppppp ... Dus ik ga in mijn korte broek en t shirt met 2 verschillende sokken aan naar het podium en wordt verzocht om te vertellen hoe dat nu is om in het buitenland Spaanse producten te verkopen....... Gelukkig heb ik vroeger als vakantie werk in de grotten van Valkenburg als gids gewerkt dus begin in mijn "beste" Spaans maar wat uit mijn duim te zuigen.... Afhankelijk hoe de gezichten kijken pas ik steeds mijn verhaal wat aan zodat de gezichtsuitdrukkingen op bevestigende stand staan in plaats van vragend.....  Na een kort verhaal kan ik gelukkig me weer verstoppen achter in de zaal... Na afloop is er in het restaurant wat te drinken en te eten. Valt mij gelijk op dat de obers haast als een pinguin lopen en de hapjes er super de luxe uitzien en ook zo smaken.  Zo zijn er ook diverse mensen die me aanspreken en waar ik kort wat mee vertel over zakendoen in het buitenland ( ssst niet zeggen..... zijn net pas begonnen....... ) .  Uiteindelijk is de dag voorbij en word ik weer bij de schoonfamilie afgezet. Daar vertel ik wat ik vandaag meegemaakt heb. Ze vragen me waar dat was en na het noemen van de plek vallen ze in verbazing want dat is een plek die zij enkel op tv zien....  En waarempel later in het nieuws van Andalusië televisie is er een item over de conferentie waar ik geweest was...... Ik hoor nu dat er tig hooggeplaatsten aanwezig waren van de regering en daarom heen allerlei andere hotemetoten .... Gelukkig zegt de tv niks over een of andere belangrijke buitenlandse zakenman die daar in de korte broek rondliep... :-) 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast