Heerlijke recepten voor de lekkerste Spaanse dranken

Zoals elk land kent ook Spanje diverse drank mixen welke typisch zijn voor hier

Rebujito typische drankje

Rebujito typische drankje

De rebujito (lees reboegieto) is een typisch drankje uit Andalusië.


Het is ontstaan door vino Manzanilla te mixen met frisdrank, zoals Sprite of 7-Up en veel ijs. Meestal wordt er als extraatje ook enkele blaadjes munt toegevoegd.

In Andalusië drinkt men dit drankje vooral op de Feria's (jaarfeesten) en andere festiviteiten.

Dit drankje heeft vanaf de jaren 90 steeds meer bekendheid gekregen buiten Andalusië; dit is vooral te danken aan de media-aandacht die het bekende merk La Guita er aan gegeven heeft.

sherry munt mix

sherry munt mix

Sherry is een Spaanse drank die zich goed laat mixen.


Je hebt Sherry en je hebt Sherry.... Hele goede sherry vinden wij zonde om mee te mixen, die moet je puur drinken maar de supermarkt ligt vol met die andere Sherry..... vinden wij dan..... Daar is een oplossing voor. Bijvoorbeeld met dit sherry recept, dan wordt die supermarkt sherry opeens stukken lekkerder ;-)

Ingrediënten voor een groot glas : 

1 Citroen

ijsblokjes

Munt

Rietsuiker

Sherry... uit de supermarkt.  Medium dry

Tinto de verano

Tinto de verano

Tinto de Verano   Niet kopen maar zelf maken met ons recept !!!


Dit Spaans drankje, net als de rebujito, wordt vooral in Spanje gedronken tijdens de warme zomerdagen. Men noemt het ook wel eens zomerwijn.

Wat zit in dit Tinto verano recept ?: 

• Rode Spaanse wijn

• Casera Gaseosa, Sprite, 7-up, Fanta citroen of Bitter lemon

• IJsblokjes

• Schijfje citroen

Calimocho de variant van Tinto de verano

Calimocho de variant van Tinto de verano

De Calimocho is een variant van tinto de verano.



Dit drankje, net als de Tinto de verano en de Rebujito, wordt in Spanje vooral gedronken tijdens de warme zomerdagen.

Wat zit erin?

• Rode wijn

• Coca Cola

• IJsblokjes

• Schijfje citroen

pacharan met sinaasappelsap

pacharan met sinaasappelsap

Spaanse Pacharan met sinaasappelsap


Neem een cocktailshaker en doe er ijsblokjes in. Doe er vervolgens 3/4 sinaasappelsap 1/4 Pacharan en enkele druppels droge Spaanse sherry in.

Serveer het in een longdrinkglas, eventueel met een schijfje sinaasappel op de rand ter decoratie.

Een andere variant is gelijk aan deze, maar dan zonder de sherry; deze wordt de Japonesa genoemd.