Tinto de verano

Tinto de verano

Tinto de Verano   Niet kopen maar zelf maken met ons recept !!!


Dit Spaans drankje, net als de rebujito, wordt vooral in Spanje gedronken tijdens de warme zomerdagen. Men noemt het ook wel eens zomerwijn.

Wat zit in dit Tinto verano recept ?: 

• Rode Spaanse wijn

• Casera Gaseosa, Sprite, 7-up, Fanta citroen of Bitter lemon

• IJsblokjes

• Schijfje citroen


Omdat er veel ruimte nodig is voor het ijs is, wordt hiervoor een groot longdrinkglas gebruikt.

Vul het glas tot aan de rand met ijsblokjes. Gebruik altijd goedkope Spaanse rode wijn. Gewone tafelwijn is voldoende; het is zonde een goede wijn te mengen met frisdrank.

Vul het glas voor de helft met wijn, de andere helft met een limoen-/citroenachtige frisdrank zoals Sprite, 7-Up, Fanta citroen of Bitter lemon. In Spanje wordt Casera hiervoor gebruikt. Dit is in Nederland moeilijk krijgen, maar ik heb zelf gemerkt dat de Bitter lemon van Schweppes of Sprite ook goede reslutaten oplevert. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de tinto de verano con limón variant (met Bitter Lemon), en de tinto de verano con Casera… (met Sprite ).

Maar nu komt misschien een vreemde boodschap maar de echte tinto de verano bestaat eigenlijk niet...... !

Dat komt, omdat alle regio's in Spanje hun eigen recept hebben. Bovengenoemde tinto de verano worden het meest gedronken in het zuiden van Spanje .

Met genoemde aanpassingen kunt u een gelijke smaak bereiken als in Spanje, met producten die in Nederland en België gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Ook interessant