Spaanse Tapas
Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia omdat ze klein zijn en zeer gevarieerd.
Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele typische Spaanse Tapas. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.
Spaanse gehaktballetjes anders

Albondigas , Spaanse gehaktballetjes , is een populair gerecht / tapa in Andalusië.
Er bestaan tig varianten van deze albondigas recepten. Dit recept is de zoveelste variant en natuurlijk ook weer heerlijk
Ingrediënten :
1 ei
halve kilo kalfsgehakt
Albondigas met zwarte knoflook

In Spanje zijn gehaktballetjes (albóndigas) erg populair en met reden want ze zijn heerlijk van smaak en makkelijk te bereiden.
Vaak komt U ze tegen in tomatensaus maar er bestaan natuurlijk vele varianten op het recept. Onderstaande recept is net weer anders en gemaakt met Spaanse zwarte knoflook van biologische herkomst uit de provincie Cordoba.
Met ons recept zijn de gehaktballetjes gemakkelijk en snel te maken. U kunt ze als tapa serveren, maar ook als hoofdgerecht.
Paprika met Vis tapa

In de categorie zelf tapas maken hoeft niet moeilijk te zijn... Voorbeeld : men neme een paar uien, een blik goede vis in olijfolie ( in ons voorbeeld Ventresca maar Makreel in Olijfolie is ook heel goed en goedkoper ;-) ) en een glas met geroosterde Paprika's
Tapa Tortilla met tomaat en ansjovis

Tapas behoren eenvoudig en snel te maken te zijn. ( de meeste dan ).
Een voorbeeld van zo een eenvoudige doch lekkere tapa is deze :
Membrillo en kaas

De meest voorkomende Tapa in Andalusië waarbij men Membrillo ( kweepeer ) gebruikt is meteen een van de meest eenvoudige Spaanse recepten.
Men neme een harde kaas welke sterk van smaak is ( liefst een geitenkaas ), snij
tapa pimientos del padron

Deze tapa is een Spaanse tapa waar je mee scoort bij je gasten. Zeer eenvoudig te maken en de smaak is verbazend lekker.
Men neme Pimientos del padron.... dit klinkt echter makkelijker dan het is...
krokante hamburger

Krokante Spaanse hamburger , heerlijk en eens wat anders voor op tafel, recept uit Andalusië
Ingrediënten :
500 gr kalfsgehakt
3 teentjes knoflook
Peterselie en zout
Tapa Huevos a la Flamenca

Huevos a la Flamenca is een makkelijk gerecht uit Spanje dat zowel als hoofdgerecht en als tapa gemaakt kan worden
Ingrediënten voor 4 a 5 Tapas :
kaas met membrillo en ansjovis

Een eenvoudige tapa is een variant op de meer bekende Queso de cabra con carne de membrillo , geitenkaas met membrillo ( kweepeer gelei )
tapa ham met kwartel ei

een eenvoudige doch smaakvolle Spaanse tapa is ham met kwartel ei
Snel te maken en smaakvol
Ingrediënten :
Hamburger tapa

Heerlijke Spaanse Hamburger tapa. Makkelijk zelf te maken en snel klaar.
Ingrediënten:
2 aardappelen
400 gram rundergehakt
2 eieren
1 ui
Spaanse gehaktballen in saus

Spaanse gehaktballen , een populair tapas gerecht in Spanje.
Deze variant is zonder tomaten saus maar is een zogenaamde "gele" variant
groene asperges met vinaigrette

Een tapa met groene asperges en vinaigrette
Dit is een zeer eenvoudige doch wederom heerlijk gerechtje
Ingrediënten :
Groene asperges
Olijfolie virgin extra
Pimientos del padron met honing

Pimientos de Padron zijn zeer bekend als tapa in Spanje
Ofschoon de pimientos de padron niet uit Andalusië komen maar uit het noorden van Spanje ijn deze toch populair in het Spaanse zuiden.
Dit recept is echter anders dan de standaard versie van gebakken pimientos. Wat hebben we nodig ? :
Gehaktbal met membrillo

Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo
Heerlijk van smaak en makkelijk te maken
Ingrediënten :
500 gram gemengd gehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook