Gehaktbal met membrillo

Gehaktbal met membrillo

Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo


Heerlijk van smaak en makkelijk te maken


Ingrediënten :

500 gram gemengd gehakt

2 eieren

2 teentjes knoflook

Olijfolie virgin extra

paneermeel

1 rode paprika

1 groene paprika

2 ui

2 tomaten

peterselie

2 winterpenen

fles sherry

Carne de membrillo ( kweepeer gelei )

Bereiding :

Meng het gehakt met de eieren ,1 fijngesneden teentje knoflook, een scheut olijfolie. Ondertussen bak de fijngesneden ui in olijfolie zolang tot deze zacht is en meng die bij het gehakt. Hierna voeg er zoveel paneermeel aan toe dat de massa niet meer plakt en zet het opzij.

Snij de paprika, ui en penen zeer fijn en bak deze in een flinke scheut olijfolie zolang tot deze zacht is. hierna voeg de kleingesneden tomaat er aan toe en laat het geheel een tijdje staan op laag vuur. Zodra alles al flink stuk gebakken is voeg er dan een halve fles sherry aan toe ( fino ). Doe de deksel er op en laat het geheel minimaal 30 minuten op laag vuur staan pruttelen. Indien de massa niet goed uit elkaar is gekookt eventueel even met een blender / mixer fijnmalen.

Vervolgens snijden we kleine blokjes van ongeveer een halve centimater van de Carne de membrillo ( kweepeer gelei ). We nemen met een soeplepel een massa van het gehakt en rollen dit in een klein bolletje van 4 a 5 centimeter doorsnede. Zodra het bolletje goed vast is drukken we er een klein stukje carne de membrillo en en zorgen dat het bolletje weer goed dicht is. Zo verwerken we alle gehakt. Zodra dit gedaan is doen we in een pan een klein beetje olijfolie en bakken kort de balletjes aan zodat de buitenzijde ietwat harder is om vervolgens de ballen in de saus te doen die nog steeds staat te koken. Het geheel laten we minimaal 30 minuten sudderen zonder te roeren want we willen niet de balletjes stuk maken.

Klaar !! eet smakelijk

Ook interessant