Andalusië heeft vele tradities en natuurlijk ook feesten.

Kinder Feria Malaga

Kinder Feria Malaga

In Augustus is er in de stad Malaga de grote Feria ( kermis ). Deze vind plaats zowel in het centrum als elders op een speciaal hiervoor aangelegd terrein.


In de stad is er tijdens die week dat de kermis duurt ook aan de kinderen gedacht. Overdag zijn er elke dag allerlei activiteiten waaronder gratis bioscoop bezoek.

El Rocio de grootste bedevaart van Spanje

El Rocio de grootste bedevaart van Spanje

De Romería del Rocio, de belangrijkste en grootste bedevaart van Spanje, verenigt jaarlijks met Pinksteren tienduizenden pelgrims in een wonderbaarlijke en grootse harmonie van katholicisme en flamenco.


Het hoogtepunt, als de Virgen naar buiten wordt gedragen, wordt vooraf gegaan door vele rituele en muzikale momenten.

Drie Koningen feest

Drie Koningen feest

Drie koningen is in tegenstelling tot kerstmis in Nederland en België het allerbelangrijkste ( Kinder) feest in heel Spanje.

Die dag is dus 6 januari, die dag viert men groots in Spanje de komst van de drie koningen. Overal in Spanje zijn er op 5 januari optochten waarbij net zoals in Nederland Sinterklaas wordt binnen gehaald. In Spanje zijn het dan de Drie koningen die welkom geheten worden door de kinderen.

Carnaval in Andalusie

Carnaval in Andalusie

Carnaval in Spanje is niet vreemd.

Vaak horen we dat men verbaasd is dat men ook in Spanje het Carnaval kent. In heel Spanje kent men het Carnavals feest maar in Andalusië en ook de Canarische Eilanden wordt dit feest echt groots gevierd. In Andalusië is vooral de Stad Cádiz  DE plek waar je moet zijn

Semana Santa - Heilige week

Semana Santa - Heilige week

Semana Santa is de Heilige week in Andalucia . Het is de week in aanloop naar de Paasweek, maandag voor Pasen tot en met Paaszondag.

Zo een beetje de allerbelangrijkste week van het jaar. Overal in Andalucia zijn er dan de processies waar een onwetende toerist vaak van opkijkt daar heel vaak de mensen in de processie onherkenbaar doordat ze Puntmutsen op hebben....... Overigens heeft dit helemaal NIETS te maken met datgene waar men in eerste instantie aan denkt.

Romeria van Olvera

Romeria van Olvera

De Romeria van Olvera is een kleine pelgrimage die plaatsvind in April


Olvera is een typisch wit dorpje in Andalusië en zoals op vele plekken kent men ook hier de romeria, dit is een pelgrimage naar een lokale heiligdom, meestal zoals ook hier een kapel buiten het dorp.

Dag van de tuinboon

Dag van de tuinboon

In Andalusië viert men vele feesten. En de redenen zijn vaak divers

Zo is er de Dag van de tuinboon, dia de la haba , in Villanueva de la Concepción in de provincie Malaga. Dit is een feest welk men einde april altijd viert. Het is een kleine markt men veelal lokale producten. Live muziek in de vorm van de typische muziek van deze regio, de verdiales. 

biznaga in Malaga wat is dat ?

Iedereen die in de zomer in Malaga of andere plaatsen in Andalucia is geweest komt ze overal tegen

maar waarschijnlijk is de naam onbekend en ook de betekenis ervan.


De biznaga bestaat uit twee delen. In de winter plukt men wilde wortel plant die men laat drogen, zo verkrijgt men een basis voor in de zomer mee te werken.