# #

Kinder Feria Malaga

Kinder Feria Malaga
Schrijf een opmerking

In Augustus is er in de stad Malaga de grote Feria ( kermis ). Deze vind plaats zowel in het centrum als elders op een speciaal hiervoor aangelegd terrein.


In de stad is er tijdens die week dat de kermis duurt ook aan de kinderen gedacht. Overdag zijn er elke dag allerlei activiteiten waaronder gratis bioscoop bezoek.

Lees meer: Kinder Feria Malaga

El Rocio

El Rocio
Schrijf een opmerking

De Romería del Rocio, de belangrijkste en grootste bedevaart van Spanje, verenigt jaarlijks met Pinksteren tienduizenden pelgrims in een wonderbaarlijke en grootse harmonie van katholicisme en flamenco.


Het hoogtepunt, als de Virgen naar buiten wordt gedragen, wordt vooraf gegaan door vele rituele en muzikale momenten.

Lees meer: El Rocio

Romeria van Olvera

Romeria van Olvera
Schrijf een opmerking

De Romeria van Olvera is een kleine pelgrimage die plaatsvind in April


Olvera is een typisch wit dorpje in Andalusië en zoals op vele plekken kent men ook hier de romeria, dit is een pelgrimage naar een lokale heiligdom, meestal zoals ook hier een kapel buiten het dorp.

Lees meer: Romeria van Olvera

Drie Koningen

Drie Koningen
Schrijf een opmerking

Drie koningen is in tegenstelling tot kerstmis in Nederland en België het allerbelangrijkste ( Kinder) feest in Spanje.

De Dag is 6 januari, die dag viert men groots in Spanje de komst van de drie koningen. Overal in Spanje zijn er op 5 januari optochten waarbij net zoals in Nederland Sinterklaas wordt binnen gehaald in Spanje de Drie koningen welkom worden geheten door de kinderen.

Lees meer: Drie Koningen

Dag van de tuinboon

Dag van de tuinboon
Schrijf een opmerking

In Andalusië viert men vele feesten. En de redenen zijn vaak divers

Zo is er de Dag van de tuinboon, dia de la haba , in Villanueva de la Concepción in de provincie Malaga. Dit is een feest welk men einde april altijd viert. Het is een kleine markt men veelal lokale producten. Live muziek in de vorm van de typische muziek van deze regio, de verdiales. 

Lees meer: Dag van de tuinboon

Carnaval in Andalusie

Carnaval in Andalusië
Schrijf een opmerking

Carnaval in Spanje is niet vreemd.

Vaak horen we dat men verbaasd is dat men ook in Spanje het Carnaval kent. In heel Spanje kent men het Carnavals feest maar in Andalusië en ook de Canarische Eilanden wordt dit feest echt groots gevierd. In Andalusië is vooral de Stad Cádiz DE plek waar je moet zijn

Lees meer: Carnaval in Andalusie

biznaga in Malaga wat is dat ?

Schrijf een opmerking

Iedereen die in de zomer in Malaga of andere plaatsen in Andalucia is geweest komt ze overal tegen maar waarschijnlijk is de naam onbekend en ook de betekenis ervan.
De biznaga bestaat uit twee delen. In de winter plukt men wilde wortel plant die men laat drogen, zo verkrijgt men een basis voor in de zomer mee te werken.

Lees meer: biznaga in Malaga wat is dat ?

Semana Santa - Heilige week

Semana Santa - Heilige week
Schrijf een opmerking

Semana Santa is de Heilige week in Andalucia . Het is de week in aanloop naar de Paasweek, maandag voor Pasen tot en met Paaszondag.

Zo een beetje de allerbelangrijkste week van het jaar. Overal in Andalucia zijn er dan de processies waar een onwetende toerist vaak van opkijkt daar heel vaak de mensen in de processie onherkenbaar doordat ze Puntmutsen op hebben....... Overigens heeft dit helemaal NIETS te maken met datgene waar men in eerste instantie aan denkt.

Lees meer: Semana Santa - Heilige week