Drie Koningen feest
Featured

Drie Koningen feest

Drie koningen is in tegenstelling tot kerstmis in Nederland en België het allerbelangrijkste ( Kinder) feest in heel Spanje.

Die dag is dus 6 januari, die dag viert men groots in Spanje de komst van de drie koningen. Overal in Spanje zijn er op 5 januari optochten waarbij net zoals in Nederland Sinterklaas wordt binnen gehaald. In Spanje zijn het dan de Drie koningen die welkom geheten worden door de kinderen.

De kinderen in Spanje en ook in veel Latijns Amerikaanse landen kijken uit naar deze drie koningen, ze brengen tenslotte cadeaus mee voor de kinderen die lief zijn geweest...

De nacht na die intocht gaan de drie koningen langs de huizen en brengen de cadeaus die de kinderen de ochtend van de 6e januari dan ook vinden in meestal dan de woonkamer.

Er bestaan diverse regels waar men zich aan dient te houden wil men dan ook cadeaus krijgen :

- Goed gedragen gedurende het jaar

- Een brief aan de drie koningen waarin men schrijft hoe goed men zich heeft gedragen en hoe men dit gaat doen in de toekomst. Ook spreekt men in die brief uit welke wensen men heeft.

- Bezorg de brief aan de drie koningen, kan per post, of zelfs afgeven bij de intocht als ze je dorp of stad inkomen.

- Wees aanwezig bij die intocht en heet ze welkom.

- Eet op tijd en vergeet niet ook van de Roscon te eten , Roscon de Reyes is het typische drie koningen zoet dat men maakt voor deze gelegenheid.

- Bereid alles goed voor, ga op tijd naar bed zodat je vroeg kunt opstaan om de cadeaus te openen. Vergeet ook water, eten en drinken niet voor de drie koningen en hun kamelen.

- In de ochtend, maak eerst de ouders wakker zodat ze samen met je de cadeaus kunnen openen die de drie koningen hebben gebracht.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant