Olvera in de provincie cadiz

Olvera in de provincie cadiz

Olvera is een wit dorp dat men van heel ver al ziet boven op een heuvel liggen. 

De imposante kerk boven op de heuvel nodigt natuurlijk uit om deze van dichtbij te gaan bekijken en als de toren die duidelijk bij een kasteel behoorde. 

De geschiedenis van deze plek gaat terug tot aan de Romeinen, hier lag een stad genaamd Ilippa waar trouwens de huidige bewoners naar vernoemd zijn, men noemt hen ilipense. Waarschijnlijk is de historie ouder maar de eerste vermelding was in de 1e eeuw in de geschriften van Plinio.

De naam van dit witte dorpje in Andalusië denkt men dat afkomstig is van het woord Ulva of van Olivera omdat er zoveel olijven in deze regio groeien. De Romeinen werden verjaagd door de Visigoten welke op hun beurt weer verjaagd werden door de Invasie van de Berbers uit het Noorden van Afrika. In die Moorse tijd werd het dorp wubira genaamd , dit groeide snel dank de bescherming van het hoog gelegen fort welk lange tijd behoorde bij een netwerk van vestigingen ter bescherming tegen de Spaanse christelijke koningen. Desondanks werd het toch veroverd, om precies te zijn in 1327 door Alfonso XI.

Vanaf toen viel het dorp onder het gezag van de Guzman en later de hertogen van het nabij gelegen Osuna. Doordat er een verbinding bestond met de nieuwe wereld ging het goed in Olvera, dit doordat de veroveraar van het huidige Peru uit Olvera kwam. Toen dit wegviel ging het bergaf in Olvera, zeker toen ook nog eens de Fransen Spanje bezetten en ook in de regio van Olvera flink weerstand werd geboden. 

Deze regio is een zeer groene en mooie regio getuige ook de Via Verde die hier loopt .

Het dorp is absoluut een bezoekje waard, al we wel al direct waarschuwen..... het hele dorp is een grote klimpartij..... 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant