Romeria van Olvera

Romeria van Olvera

De Romeria van Olvera is een kleine pelgrimage die plaatsvind in April


Olvera is een typisch wit dorpje in Andalusië en zoals op vele plekken kent men ook hier de romeria, dit is een pelgrimage naar een lokale heiligdom, meestal zoals ook hier een kapel buiten het dorp.

Dit soort dagen zijn meestal enkel bekend bij de dorpelingen welke zich het heel jaar verheugen op de dagen van dit feest. Men versierd dan enkele karren die traditioneel middels ossen getrokken worden , maar ondertussen heeft men ook al de nodige tractors in gezet om alles naar de kapel te vervoeren. De paarden worden van stal gehaald en iedereen is traditioneel gekleed. Bij de kapel is een kleine kermis ontstaan van allerlei verkoop kraampjes die dingen verkopen die niemand nodig heeft maar alle kinderen graag willen hebben en die dan ook krijgen  :-)

Meestal verblijft de familie alles dagen dan ook in de buitenlucht slapen in een tent en eet en drinkt men bij de tent met vrienden en brengt zo de tijd door op dit traditionele feest. De dagen dat de processie bij de kapel aankomt is er natuurlijk ook een mis opgedragen door de lokale priester.

Kortom een gewoon gezellig klein lokaal feest. leuk om eens mee te maken. Deze in Olvera is het eerst begonnen in 1715 toen er een grote droogte heerste en men middels een processie en een mis in de kapel de goden verzocht om water en.... kreeg.... Traditie geboren dus :-)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant