biznaga in Malaga wat is dat ?

Iedereen die in de zomer in Malaga of andere plaatsen in Andalucia is geweest komt ze overal tegen

maar waarschijnlijk is de naam onbekend en ook de betekenis ervan.


De biznaga bestaat uit twee delen. In de winter plukt men wilde wortel plant die men laat drogen, zo verkrijgt men een basis voor in de zomer mee te werken.

In de zomer is er vooral in Malaga vanwege het klimaat een overvloed aan jasmijn. In de namiddag plukt men de jasmijn als de bloemen dicht zijn, zo kan men deze makkelijker verwerken en ze bevestigen op de gedroogde stengels van de wortelplant. En enkele uren later ziet men een klein wondertje gebeuren, de bloemen openen zich en verspreiden een mooie geur. Deze handmatig gemaakte bloemen worden al duizend jaar verkocht in de regio van Malaga tot op de dag van vandaag. Grootste functie van deze “bloem” was het weghouden van de muggen, de jasmijngeur zorgt daarvoor. Een functionele bloem dus.

Deze “bloemen” worden in Malaga verkocht door mannen in typische kleding en indien men de oudste methode gebruikt dragen ze die Biznagas gestoken in een blad van een cactus achtige plant genaamd chumbero. Deze traditie is zo verbonden aan Malaga dat er zelfs een standbeeld bestaat in Malaga waar men de Biznaga verkoper mee eert.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant