Biefstuk a la Pedro Ximenez

Biefstuk a la Pedro Ximenez

Ingrediënten :

Biefstuk 1,5 kilo
PX wijn 200 ml
1 grote ui
400 gram Spaanse tomatensaus
2 blaadjes laurier


zwarte peper
zout
2 tenen knoflook
olijfolie virgin extra
water

Bereiding :

doe ruim olijfolie in een pan en verhit deze, vervolgens bak de in stukjes gesneden verse knoflook in de pan . Hierna voeg de in blokjes gesneden biefstuk hier aan toe. Voeg er tevens zout en peper aan toe ( naar voorkeur ) . bak de knoflook aan tot deze van buiten dichtgeschroeid is, vervolgens verwijder het vlees zonder de vloeistof. Bewaar de biefstuk voor later. Bak nu de in kleine stukjes gesneden ui zolang in het vocht tot de ui zacht is. Zodra de ui zacht is gebruik een mixer om het een fijne massa te maken. Vervolgens voegen we het vlees weer toe samen met de laurier en tomaat. Tevens 200 ml Spaanse PX wijn. 

Zet nu het vuur op standje laag en laat het enkele uren pruttelen.....  Het duurt zolang tot het vlees boterzacht is en bijna uit elkaar valt. Naarmate de tijd verstrekt zal er af en toe water toegevoegd moeten worden om te voorkomen dat het aan de pan gaat vastbranden.....  Het is dus het laatste deel opletten geblazen dat er ook niet teveel water is toegevoegd want de saus moet lekker dik zijn.   Dit kan dus als hoofdgerecht of als tapa gemaakt worden. super lekker en origineel recept uit Spanje

Ook interessant