Albondigas met zwarte knoflook

Albondigas met zwarte knoflook

In Spanje zijn gehaktballetjes (albóndigas) erg populair en met reden want ze zijn heerlijk van smaak en makkelijk te bereiden.

Vaak komt U ze tegen in tomatensaus maar er bestaan natuurlijk vele varianten op het recept.  Onderstaande recept is net weer anders en gemaakt met Spaanse zwarte knoflook van biologische herkomst uit de provincie Cordoba.  
Met ons recept zijn de gehaktballetjes gemakkelijk en snel te maken. U kunt ze als tapa serveren, maar ook als hoofdgerecht. 

Ingrediënten:

500 gr kalfsgehakt

1 ui

3 teentjes zwarte knoflook

7 blaadjes verse Peterselie, peper en zout

1 ei en oud witte brood

Olijfolie

Bereiding:

Snij de ui zeer fijn en fruit deze in olijfolie. Laat dit zo lang op laag vuur staan tot de ui zacht is. Haal het van het vuur af en doe in een grote kom. Vervolgens hak de peterselie fijn en voeg dit toe net als het gehakt. meng er dan de in hele kleine stukjes gesneden zwarte knoflook doorheen net als 7 fijn gesneden verse peterselie blaadjes en de in kleine blokjes gesneden brood en zout naar keuze. Meng er dan het rauwe ei goed doorheen en laat het mengsel afgedekt een uur of 4 in de koeling staan.

Maak dan kleine balletjes van ongeveer 3 a 4 cm. Bak de balletjes in olijfolie; draai ze regelmatig om en hou ze apart. Herhaal dit zolang tot alle balletjes klaar zijn.

Warm opdienen, eventueel met enkele frietjes erbij.

¡Buen provecho !!

 

Gebruikte producten van de Spaanse Winkel : 

spaanse olijfolie virgin extra 318x238

 

zwarte knoflook

Ook interessant