Hamburger tapa recept

Hamburger tapa recept

Heerlijke Spaanse Hamburger tapa. Makkelijk zelf te maken en snel klaar.

Ingrediënten:

2 aardappelen
400 gram rundergehakt
2 eieren
1 ui


2 teentjes knoflook
50 gram Pijnboom pitten
50 gram rozijnen
tijm
pimenton dulce
zout / peper
olijfolie virgin extra

Bereiding :

snij de ui zeer fijn en bak dit samen ( op laag vuur ) met eveneens fijngesneden teentjes knoflook in een pan met een beetje olijfolie virgin extra. Doe dit zolang tot het goudbruin van kleur is.

Meng ondertussen in een kom het gehakt met de eieren, de pijnboompitten, rozijnen, een koffielepel Pimenton dulce en een koffielepel tijm. Vervolgens schil de aardappel en rasp deze met een kaasschaaf helemaal op. De geraspte aardappel vervolgens eerst in een zeef het overtollige water uit verwijderen ( zoveel mogelijk leeg knijpen / duwen ).

Meng de aardappel samen met de ui en knoflook ( naar keuze mag er peper en zout bij ) . Doe vervolgens dit mengsel samen bij het eerdere mengsel van het gehakt. Meng het goed, doe in een pan een dun laagje olijfolie virgin extra en maak kleine ballen gehakt ( hoeveelheid massa per bol ter grootte van een soeplepel.
Zodra de pan warm is leg een bol in de pan en druk hem vervolgens zo plat mogelijk. Mag niet dikker dan 1 cm zijn. Zo krijg je de hamburger snel gaar en hij krijgt een ouderwetse “look” niet perfect rond dus. :-)

Opdienen als tapa met een beetje Alioli / mayonaise / of Mojo picon. Kan natuurlijk ook in gerecht gebruikt worden. Makkelijk te maken Spaans recept

Tips ! : Let op bij het bakken van de hamburgers. doordat de massa vrij vochtig is is het moeilijker bakken. druk ze zo plat mogelijk maar het kan zijn dat er pijnboompitten los komen . laat deze niet in de pan liggen doordat ze snel aanbakken. druk ze terug in het vlees of neem ze weg. Druk de burger zo plat mogelijk en eventueel met de spatel goed aandrukken rondom om er enige ronde vorm te krijgen

Eet Smakelijk !

Ook interessant