Pimientos de Padron zijn zeer bekend als tapa in Spanje
Ofschoon de pimientos de padron niet uit Andalusië komen maar uit het noorden van Spanje ijn deze toch populair in het Spaanse zuiden.
Dit recept is echter anders dan de standaard versie van gebakken pimientos. Wat hebben we nodig ? :
Ingrediënten:
Pimientos de Padron
Manchego kaas ( bij voorkeur oudere, añejo of curado om te raspen )
Honing ( natuurlijk uit Spanje )
Rozemarijn
Mojo Picon
Bereiding :
Snij de pimientos doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp ondertussen een beetje Manchego kaas en meng dit met en beetje rozemarijn ( vers klein gesneden of uit potje ) , Neem vervolgens een koffielepel honing ( bloemenhoning ) en roer dit goed door elkaar met het kaas rozemarijn mengsel. Wrijf dat vervolgens in een pimiento en doe ze zo allemaal. ( hoeveelheid ? , ligt eraan hoeveel personen. als voorgerecht cq tapa zijn twee helften dus 1 pimiento genoeg . Leg ze allemaal in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. Let goed op want de kleine pimiento met de kaas is snel zwart , dus langer dan een paar minuutjes duurt het niet. Opdienen op een streepje Mojo picon en genieten maar ;-)