Carne en Salsa heerlijk Spaans recept

Carne en Salsa heerlijk Spaans recept

carne en Salsa , Spaans recept voor 4 personen.

Makkelijk te maken en met een lekker resultaat

Ingrediënten :

2 grote runder braadlappen

Voor de Saus :

Ingredienten :

2 Uien

2 tenen knoflook

1 Winterpeen

1 soeplepel Bloem

1 groot glas Fino wijn

Olijfolie virgin extra

Zout

Bereiding

Met neme 2 grote runder braadlappen en snij deze in kleine reepjes. Vervolgens doe in een ketel een flinke scheut Olijfolie en fruit daarin 1 teen knoflook, vervolgens doe er het vlees bij en laat het geheel een tijdje op groot vuur bakken.

Vervolgens maakt men de saus door de ui, wortel en knoflook klein te snijden en vervolgens zolang in een pan te bakken tot de ui een beetje kleur begint te krijgen. Voeg er dan de bloem toe en roer goed alles door elkaar. Vervolgens schenk het glas wijn erbij. eventueel een beetje zout naar smaak. haal dit mengsel door een blender / mixer en doe het terug in een ketel. Laat dit zolang pruttelen op laag vuur tot er een dikkere saus ontstaat. ( voeg zo vaak water eraan toe als nodig om te voorkomen dat de saus aan ketel vastkookt voor hij echt klaar is. 
Men kan dit gerecht als tapa opdienen zoals op de foto of als hoofdgerecht.

Smakelijk eten

Ook interessant