Eten jullie wel eens friet en hebben jullie aan het eind nog over? .
Niet weggooien !! Dat is zonde, snij die friet dezelfde dag/avond nog in kleine stukjes, fruit dan....
Ingrediënten :
een halve zak friet die men niet meer op krijgt en normaal weggooit
1 ui
2 teentjes knoflook
Olijfolie Virgin extra
3 eieren ( geklutst )
Bereiding :
Ga naar de patat/ friet zaak en koop friet en wat nog meer..... Eet dit thuis op. Zoals bijna altijd heeft men op het einde friet over en de buik vol :-). Normaal gooide men dat weg of gaf het aan de kippen... Vanaf nu niet meer , we maken er een heerlijke Spaanse tapa van !
Snij de restfriet in kleine stukjes van 1 cm lang ongeveer. Fruit de kleingesneden knoflook in een flinke laag olijfolie virgin extra, vervolgens doe er de tevens fijngesneden ui bij. Laat dit een tijdje pruttelen tot de ui zacht is. Vervolgens doe de stukje friet erbij en meng het geheel even. Wederom een tijdje laten pruttelen tot mooi alle olijfolie is opgezogen door de friet. Hierna voeg de geklutste eieren erbij. ook nu weer heel kort zorgen dat alles goed gemengd word om er vervolgens vanaf te blijven , niet meer roeren ! Zet het vuur op een lagere stand en kijk af en toe middels de tortilla een klein stukje op te tillen aan de rand of het goed "hard" is aan de onderzijde. Uiteindelijk zal de onderzijde mooi stevig zijn. Neem dan een groot bord uit de keukenlade en zet deze ondersteboven op de pan. Draai het geheel om en schuif dan de tortilla weer terug in de pan...
Weer een tijdje wachten en de onderzijde is dan ook stevig. Klaar is de Tortilla
Andalusië was zeer zeker vroeger een arme regio en men leerde toen niets weg te gooien en zo zijn er best veel recepten ontstaan. Deze is een tip van de Spaanse Schoonmoeder....
Smakelijk !