Tapa Huevos a la Flamenca

Tapa Huevos a la Flamenca

Huevos a la Flamenca is een makkelijk gerecht uit Spanje dat zowel als hoofdgerecht en als tapa gemaakt kan worden

Ingrediënten voor 4 a 5 Tapas : 

Olijfolie virgin extra

2 groene paprika in stukken gesneden

1 Ui , gesnipperd

2 teentjes knoflook

12 plakken chorizo ( eventueel salami mag ook )

paprikapoeder dulce

tomaten in blik

200 gram aardappelen

100 gram sperziebonen, in stukken gesneden

100 gram erwten

3 eieren

Bereiding :

Dit Spaans gerecht maken als Tapa is het makkelijkste te bereiden voor meerdere Tapas. Eenvoudig gezegd maken we dezelfde hoeveelheid als het hoofdgerecht en verdelen we die over meerdere kleinere hoeveelheden.

Allereerste breng de olijfolie op temperatuur en fruit de knoflook, voeg dan de fijngesneden paprika en ui toe en bak dit.

Na een minuut of 2 voeg er de chorizo en 1/4 tl pimenton ( paprikapoeder ) er aan toe. ( mag meer pimenton ) .Vervolgens bak je dit geheel nog eens een minuut of 3. Roer dan de tomaten erdoor. Zet het vuur klein en laat het geheel een minuut of 10 sudderen zonder deksel op de pan.

Na 10 minuten voeg er de aardappelen ( in stukjes gesneden ) , bonen en erwten aan toe en laat dit weer een minuut of 8 sudderen. Schep dit geheel in kleinere ovenvaste bakjes , pannetjes of dergelijke breek de eieren op het mengsel , ieder in een klein kuiltje. Plaats de schaaltjes / pannetjes in de oven ( 180 graden ) en wacht zolang totdat de eieren gestold zijn. Dan is het klaar om op te dienen.

Ook interessant