krokante hamburger

krokante hamburger

Krokante Spaanse hamburger , heerlijk en eens wat anders voor op tafel, recept uit Andalusië


Ingrediënten :

500 gr kalfsgehakt

3 teentjes knoflook

Peterselie en zout

Moorse Spiesjes kruiden

1 ei en oud wit brood

Olijfolie

Paneermeel

Bereiding :

De bereiding van deze hamburger is bijna hetzelfde als onze Spaanse gehaktballetjes. Er zit een paar kleine verschillen.

In eerste plaats snij de knoflook in dunne reepjes en meng die met het gehakt, flink wat peterselie ( naar smaak ) , een snufje zout, 2 koffielepels Moorse kruiden ( meer of minder naar smaak) , voeg er 1 a 2 sneden wittebrood aan toe, liefst ouder brood en natuurlijk flink wat olijfolie. Vervolgens meng er een ei doorheen. Dek het vervolgens af met folie en zet het een dag in de koelkast.

De dag erna verwarm de pan en doe er een goed laagje olijfolie in. Neem het gehaktmengsel uit de koeling en maak er balletje van die op het laatst een slag krijgen waardoor ze van gehaktbal veranderen in een dunne hamburger :-) , hierna dep hem aan beide zijde in paneermeel, leg dit dan in de olijfolie en bak de burger aan beide zijde krokant, de kunst is het vuur niet te hoog te hebben omdat anders het paneermeel aanbrand en de binnenzijde rauw blijft. Zorg er dus voor de de burger niet te dik is en het vuur niet te hoog.

Smakelijk !

Ook interessant