Naar de kapper in Andalusie

Naar de kapper in Andalusie

De kapper. Als we in Andalusië zijn gaan we daar naar de kapper.

Om de eenvoudige reden dat het goedkoper is en daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed. Dus waarom niet.

Zo is er in Ronda de kapster die mij "knipt" met een ouderwets scheermes... Nog nooit ergens gezien, noch meegemaakt. ....

Blijkt dat zij uit het noorden van Spanje komt en vroeger men dat daar zo deed en dat het een mooier resultaat geeft. En eerlijk is eerlijk. Het resultaat is perfect.

Wel duurt het altijd even omdat er altijd wel iemand op bezoek komt en dan stopt de kapster om natuurlijk een praatje te maken...

Zo ook de kapper in Málaga stad. Die is 7 dagen in de week open want tenslotte is de eigenaresse een Chinese. In Málaga stad zie je ze overal behalve op het strand of op een terras. Werken altijd. Maar goed , terug naar zaak.

Je loopt erheen en vraagt hoe lang jij aan de beurt bent. Duurt het even blijf je anders ga je weer en kom je terug als het ongeveer je beurt is.... Beetje vreemd want het lijkt of je voor kruipt ofschoon de hele zaak niet zo denkt.

De Chinese eigenaresse doet bij de dames de nagels verzorgen en zelfs de haren verwijderen van de benen..... Dat laatste doet ze in een apart kamertje maar via de spiegels in de zaak zie je toch hoe in het achterkamertje met een soort plakband flink tekeer word gegaan. ...

Ondertussen word de rest in de zaak geholpen door een Russische dame en een meneer uit Venezuela. Die laatste is een supergoede kapper. Hij blijkt dit al 25 jaar te doen. De klanten zijn net zo internationaal als de werknemers.

Die Venezolaan knipt tig personen per uur en ondertussen praat hij met de hele zaak over van alles en nog wat. Het lijkt soms of hij helemaal niet oplet maar elk resultaat is perfect.

Het blijft apart , zo kwam eens een oudere vrouw binnen die hem onderbrak en zei dat haar zus haar haren had geverfd maar het was helemaal fout gegaan. of hij een tip had.. Vervolgens komt de Russische met de kleuren kaart en met zijn drietjes wordt overlegd wat haar zus het beste nu kan doen bij haar thuis!!. Ondertussen zit ik daar op de stoel met een half geknipt hoofd..... De vrouw gaat tevreden weg waarop hij weer begint maar al snel weer stopt omdat ze buiten iemand zien lopen die ze kennen en waarop even lustig word geroddeld..... Ik luister maar mee want wat moet ik anders :-) Uiteindelijk ben ik klaar.

Zoonlief is ook geknipt en vrouwtje ook. Afrekenen doe je bij de Chinese.... 5 eu mannen, 7 eu vrouwen en 4 eu kinderen. .... :-) dat betaal ik in Nederland voor mij alleen. ... genoeg geld over om op terras te gaan eten. .. Menu kost er 8.50 euro....

Toch wel fijn dan Andalusië :-)

bron foto aloraphoto

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast