Antequera in de provincie Malaga

Antequera in de provincie Malaga

Antequera is een levendig stadje op een 47 kilometer van Malaga.

De stad ligt vlakbij het bekende Torcal, een machtig mooi rotslandschap. Er is al bewoning op deze plek geweest sinds zeker 2500 jaar voor Christus.

Als men momenteel de stad bezoekt treft men een mooie oude stad aan met zeer veel oude stadsmuren en mooi imposant Moors kasteel dat over de stad uitkijkt. De stad met een dikke dertigduizend inwoners heeft een centrumfunctie voor een grote regio. Deze stad is zonder twijfel een van de meest belangrijke steden van Andalusië geweest. Bewijs hiervoor is doordat ze steeds weer in de historie opduikt, de kunst , de politiek, cultuur en de economie van Andalusië.

De gemeente Antequera is de grootste in Andalusië en omdat er veel vruchtbare grond ligt is landbouw eeuwenlang de grootste bron van inkomsten geweest. Ze ligt centraal in Andalusië en dat gaf haar vroeger de macht en rijkdom doordat ze als verbinding diende tussen noord en zuid. Op dit moment is daar nog Logistiek/ transport bijgekomen. Doordat de stad zeer centraal ligt in Andalusië is in Antequera de laatste jaren de logistieke sector geëxplodeerd. Er zijn grote industrieterreinen ontstaan om al de Logistieke bedrijven te kunnen huisvesten. Voor de stad en regio een goede zaak, het verschaft dan ook een goede werkgelegenheid in het zuiden. 

De stad heeft vele monumenten zoals , El Castillo. Torre del Homenaje ,Iglesia de San Sebastian (s. XVI), renacentista y torre barroco-mudéjar, Iglesia de la Encarnación (s. XVI), con artesonados mudéjares, Iglesia de Belén, templo barroco del XVIII, Iglesia del Carmen, Monumento Nacional, Real Colegiata de Santa María la Mayor,
Puerta de Granada uit 1748. Het loont de moeite om bij de lokale VVV langs te gaan en erna te vragen.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant