Mojama met chocolade Een verrassend recept is Mojama met Chocolade
Ingrediënten :
3 lapjes mojama van ongeveer 0,5 cm dik.
Een kleine ui
een stuk of 10 tuinbonen ( al gekookt )
een handvol klein gesneden gekookte boontjes
een handvol rozijnen
1 knoflook klein gesneden
halve handvol gesneden peterselie en een koffielepel tijm
een soeplepel kookroom
olijfolie virgin extra
2 handvol rijst
pure chocolade, minimaal 70 % liefst meer
Bereiding ( 2 personen )
fruit de knoflook in Olijfolie virgin extra , vervolgens voeg de fijn gesneden ui en peterselie er aan toe en bak dit zolang tot de ui zacht is. Voeg er dan de gesneden boontjes, de tuinbonen en de rozijnen aan toe en laat dit kort ( 2 minuten ) op hoog vuur bakken, dan zetten we het vuur op halve kracht en voegen er een half glas water aan toe. Ondertussen koken we de rijst en snijden we de mojama in kleine blokjes.
Die voegen we toe aan het eerdere mengsel van ui en knoflook inclusief de kookroom.
Laat dit dan een tijdje op laag vuur sudderen om er vervolgens de rijst samen met de tijm er door heen te roeren.
Dien het geheel op door er vlak voor opdienen chocolade erover te raspen.
Eet smakelijk !