Mojama recept met kapper appeltjes
Ingrediënten:
200 gr bladsla (evt gemengd met wat rucola of zo)
225 gr piquillo pepers, gemarineerd
100 gr mojama (28 dunne plakjes )
20 kapper appeltjes - of een handvol kappertjes
½ bosje verse peterselie, grof gehakt
1 citroen, in vieren
peper & zout
Dressing met sherryazijn: 1 teentje knoflook; 1 eetl. sherryazijn; paar druppels citroensap; 4 eetl. olijfolie virgin extra; peper & zout
Bereiding :
Maak de salade door de pepers en kapper appels met de bladsla te mengen, de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.
Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn. Meng dit met de azijn en eventueel. wat citroensap. Klop de olie erdoor.
Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla. Geef er de parten citroen bij.
Piquillo pepers
Deze zijn moeilijk te verkrijgen. Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet. Het marineren gaat als volgt: meng met een in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 1 eetlepel sherryazijn; 2 eetlepel olijfolie; wat grof gehakte peterselie en peper & zout. Laat flink op elkaar inwerken.
Mojama koop je in de Spaanse Winkel
bron: Mergenmetz.nl