Salmorejo gemaakt van lupineboon en mojama

Salmorejo gemaakt van lupineboon en mojama

Salmorejo is een bekend recept uit Andalucia. 


Het originele recept is met tomaat en knoflook gemaakt. Deze variant is gemaakt met lupinebonen, altramuces genoemd in Andalusië ,men zou dit in Andalusië ook de naam porra geven.

De bereiding is vrij eenvoudig.

Eerst neem een pot Lupinebonen en ontdoe ze allemaal van het velletje. De gepelde bonen vervolgens in een zeef bij elkaar doen. Zodra ze allemaal gepeld zijn ( een pot uit onze shop heeft genoeg voor zeker 12 a 15 porties zoals afgebeeld ). Spoel ze dan goed af met schoon water. Hierna neem een blender en vermaal de Lupinebonen samen met een flinke scheut olijfolie, een beetje wijnazijn ,een teen verse knoflook en een snufje zout. Tevens voeg er daarna water en broodkruimels aan toe zoveel dat er een mooie emulsie ontstaat welke niet te dik en welke niet te slap is....

Is even een kwestie van uitproberen en voorzichtig water en brood toe te voegen zolang tot het gewenste resultaat is ontstaan. Wees vooral niet te zuinig met de olijfolie.

Opdienen kan bijvoorbeeld zoals op de foto in een espresso glaasje waar in de emulsie kleine stukjes appel worden toegevoegd en een beetje mojama ( gedroogde tonijn )

Eet smakelijk.

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel Webshop : 

mojama

 

lupinebonen

 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant