In Andalusië zijn Altramuces ( lupinebonen ) een typische Spaanse snack die men als tapa bij een biertje krijgt of gewoon tijdens de kermis eet.
Maar wat zijn dit nu ?
De Lupineboon , in Spanje Altramuz genoemd wordt al eeuwen veel gegeten in de landen rondom de middellandse zee.
Deze boon is een mooi alternatief voor de Sojaboon. De landbouw in de arme gebieden zijn ook blij met deze boon daar deze goed gedijd in grond waar weinig voedingsstoffen inzitten.
Eigenschappen van de altramuz / Lupineboon:
In de oudheid gebruikte men deze veel wegens zijn helende werking bij diverse ongemakken. ( parasieten ).
De lichtzurige smaak van de lupineboon en zijn hoge aantal voedingsvezels zorgen dat deze boon een zeer goed is voor het lichaam
De boon is een goede voedingsbron voor zowel mens als dier.
De Lupineboon bevat veel fibers. Voedingswaarde van de Lupineboon ( per 100 gram )
39 % proteïnen.
24% koolhydraten.
15 % onverzadigde vetten
24% plantaardige vezels
Altramuces / Lupinebonen zijn te verkrijgen bij de Spaanse Winkel :