Heerlijk en eenvoudig te maken is deze Spaanse tapa en / of voorgerecht met Mojama
Ingrediënten :
Crackers / toast
Mojama Calidad extra
Spaanse Olijfolie virgin extra
kappertjes
Aloreña olijven
Tomaat
Pijnboompitten
Citroen
Ansjovis
Bieslook ( optie )
Bereiding :
Snij de tomaat in hele kleine stukjes en doe hier voldoende olijfolie bij, goed roeren. Snij een paar lapjes Mojama zo dun als men kan leg deze op de cracker en besprenkel de Mojama met olijfolie virgin extra. Leg ook het olijfolie tomaat mengsel op het bord erbij. Dit is deels decoratief maar ook later bij de cracker. Meng vervolgens de kappertjes, de zwarte olijven en de ansjovis met flink wat olijfolie door elkaar en in de blender tot er een smeuïge massa ontstaat. De verhouding is naar keuze, afhankelijk waar men meer zin in heeft. Dus of even veel of bijvoorbeeld meer olijven en kappertjes dan ansjovis, wat wij de beste vinden omdat de ansjovis nogal overheerst. Wij kiezen dus voor 3 kleine ansjovis , 8 olijven en een koffielepel kappertjes. Leg dit mengsel op de mojama. Besprenkel met een beetje citroensap. Bak ondertussen een handvol pijnboompitten in een klein beetje olijfolie goudbruin en na afkoelen verdeel deze over de crackers. De bieslook kan eventueel als optie erover heen.
Smakelijk !